Logo rubriky
9/1985
  Cony (další) (18)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Tři pohledy na PARCON

Sám o sobě můžeme letošní PARCON považovat spíše za úspěch než za jeho opak či dokonce za katastrofu. Máme ale možnost srovnání a na jeho základě se můžeme pokusit určit trendy dalšího vývoje. Už na Teplicích se připomněl dlouho přehlíženy fakt omezené kapacity PARCONu. Dnes, kdy se očekává vznik 50. sfk a kdy musíme po zkušenostech z loňského roku počítat s tím, že se do poslední chvíle od pardubických organizátorů nedozvíme, kolik účastníků jsou schopni ubytovat, nemůžeme tedy ani moc doufat, že se situace zlepší.
       A i kdyby se v Pardubicích podařilo, zajistit ubytování či nocleh pro více fanoušků, narazili bychom na kapacitní možnosti přednáškových sálů a učeben.
       Pokud si budou Pardubice chtít udržet konání našeho národního -conu, budou muset vyjít z obvodu pořádajícího VŠ areálu a více zapojit městské organizace (pronájem sálů a „ubytoven“ ať již jakéhokoliv druhu). To ale neznamená nevyužívat pomoci VŠ alespoň v takové míře, jako doposud.
       Nutnost radikálních změn je ještě možné nějakou dobu potlačovat pomocí tzv. nepopulárních opatření. Bylo by nožné učinit PARCON ještě výběrovější, než doposud, není vyloučeno, že po vypuštění videa z programu bychom se ještě jeden, dva roky možná i pohodlně do Pardubic vešli. Ovšem video by bylo nutné nahradit opravdu dobrým programem. Na jedné straně by nás to nutilo konečně nějaké programy vytvořit, na druhé by tyto programy ale přilákaly (z toho by nebylo nožné nemít radost) tolik fanoušků, že bychom zde měli naše problémy opět před sebou.
       Náznak řešení bych viděl v uspořádání conu v Praze. Ne ovšem řekněme půl roku před PARCONem, ale jednou za dva roky. Ve střídání dvou akcí pokud možno co nejodlišnějších je jistá naděje, že část fanů bude preferovat PARCON a druhá .... ? Pokuste se nám pomoci nalézt název a ještě lépe í místo konání a spolupořadatele pro takové setkání.
Zdeněk Rampas
sfk BC/Praha
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK