Logo rubriky
1/1987
  Fandom (další) (31)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1987

Porada jak má být

Tento titulek není originální, už jednou jsme jej v Interkomu četli. Myslím si vsak, že celostátní setkání zástupců sfk v Březové nad Svitavou 31.10. - 2.11.1986 si tento název plně zaslouží.
       Hned u vchodu do ubytovny nás vítal Franta Moravec a plné mísy koláčů. A v tomto duchu si porada udržela úroveň až do konce. Kromě výborného jídla, příjemného prostředí a milých hostitelů tam byl také netradiční výlet na hrad Svojanov. Franta nás také představil svým králíkům, případně i manželce ukázal, že není na světě jediný, kdo má tak podezřelého „koně“ jako je sci-fi.
       Pokud se týká vlastního jednání, nebylo ani tak podstatné. Ukázalo se, že fandom už do značné míry dospěl a problémy a neshody si už umíme řešit v zákulisí a nepotřebujeme se s nimi předvádět před vyděšeným scifistickým publikem. Poradě dominoval předseda KK Zdeněk Rampas, který ve svém „stručném“ několikahodinovém monologu seznámil přítomné s úspěchy, problémy a plány fandomu. Nebyl nikým přerušován, a to dokazuje, že tentokrát tlumočil názory všech.
       Jediná věc, která trochu poradu kalila, byl osud Parconu. Po odchodu „porodního bubáka“ Pavla Poláčka z Pardubic Parcon upadal a nenašel se nikdo, jenž by jej zachránil. Naštěstí má fandom už řadu jiných akcí /Minicon, Tatracon, Chronocon, Dracon atd./, které by v případě, že by Parcon skutečně zanikl, byly schopny jej nahradit.
       Také problém porad není ještě dořešen, pravděpodobně by však jedna porada v roce úplně stačila. Jenže na to, aby se vyrovnala Březové, by musela být nejméně zabijačková.
-eč-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK