Logo rubriky
8/1987
  (38)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1987

Kterak vypustit gina z láhve

       Motto: To je blbý, to se bude líbit!
       (Jan Werich)
       Scifílie povstala z mathmosu některých hlav a původně byla nebo měla být ... ale to už je teď skoro jedno.
       Geografická konference na Plconu '87, které měla vnést do mnohého jasno, vyvolala naopak ještě větší zmatek. Už konfrontace s představiteli republiky Ertar vyústila ve vznik: paralelních světů; ostatní pak povzbuzeni tímto „úspěchem“ se vrhli na parcelování celých kontinentů. Hejna D.D. (demokratických diktátorů) zaplavila planetu. Nová Atlantida se nestačí vynořovat z vln, a tak Dochází i k dělení starých držav; doslova rozebrána je Lapálie, původně zámořské území Veverkistanu, ale rozsáhlé změny se nevyhýbají ani Centrálnímu kontinentu. Nestydaté územní požadavky jsou podporovány nejrůznějšími zbraněmi, od opékače buřtů přes letadlové lodě až po ostré jazyky představitelek Nové Helady (Trója).
       Snad alespoň pár slov na vysvětlenou pro nezasvěcené:
       Vývoj planety Scifilis v současném pojetí představuje široce pojatou alegorii dějin fandomu od Éry Počátků až po dalekou budoucnost; krom již zmiňovaných kontinentů, je na Scifílii i Olymp profesionálů, Frankensteinova říše, Nová Lemurie, ostrovní říše Jilvernea ovládané rasou velkých bielych poloopic, atd. Prostor se tedy najde téměř pro cokoli, od fantasy-legend až po tvrdou sf; pokud se ovšem také spokojíte s pouhým záborem půdy, obraťte se na Pražáka, který si vydupal autonomní území a v současné době sestavuje sedmnáctou definitivní verzi mapy Centrálního kontinentu.
       Mýty, pomluvy, výmysly, dějiny a jiné báje soustřeďuje cestovní kancelář CHRONOKLASMUS, generální zastoupení pro 20. století v Plzni.
-akč-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK