Logo rubriky
1/1988
  Fandom (další) (42)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

/anketa/ KLUB ROKU 1987

Na Miniconu IV v Praze byl vyhlášen výsledek 2. ročníku ankety Klub roku. Úkolem ankety je zjistit klub, který si podle názoru ostatních zaslouží toto ocenění. Každý klub vybírá svého kandidáta podle vlastních měřítek. Musí mu však odevzdat nejen hlas, ale i nějaký předmět scifistické provenience (kniha ,obraz atd.). Anketa byla vyhlášena třikrát v Interkomu, dále na Jarní poradě vedení sfk a na řadě jiných conů. Loni se ankety zúčastnilo 16 sfk a vítězem se stal klub Malevil z Březové nad Svitavou.
       Letos se ankety zúčastnilo pouze 8 klubu. Poukazuje to na skutečnost, že vzájemné kontakty mezi kluby jsou mizivé. Jenom 8 klubů pokládalo za nutné ocenit jiný klub za jeho činnost. Dokonce ani sfk Trifid, který chtěl původně tuto anketu převzít, nepokládal pak za nutné se ji zúčastnit.
       Svůj hlas do ankety Klub roku 1987 odevzdaly kluby Cargo, Malevil, J. Vernea, Parsek, Solaris, Spectra, Time Machine a Winston. Vítězem se stal sfk FUTURUM z Olomouce. Získal 4 hlasy; 2 hlasy získal sfk J. Vernea a po jednom Terra a Laser. K vítězství klubu Futurum vedle jiných kladů přispěl zřejmě jejich dobře organizovaný sci-fi ples. Jednou z cen, které Futurum obdrželo, byl též živý scifistický králík z Malevilu.
       OK, které tuto anketu pořádají, budou pokračovat příští rok třetím ročníkem a jsou přesvědčeny, že se najdou vždy jak kluby rozhodnuté ocenit jiný klub, tak kluby, které si název Klub roku zaslouží. *P= E. Čierny.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK