Logo rubriky
2/1988
  (43)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

VÝZVA

Spanilomyslné pišule a antigrafomani, pokud jste neuposlechli předchozích výzev k publikaci (IK 40, 41), zkuste se zamyslet nad tím, jestli:
       - není poněkud škoda, že se svými články, recenzemi a pod., které často nemají jenom vnitrofandomovou platnost, omezujete jenom na stránky fanzinů a nezkusíte je nabídnout oficiálním periodikům.
       - není přece jenom trochu jednoduché kralovat na stránkách fanzinů, kde konkurence není zas tak velká, hrát si tam na vojáky, těžkotonážní pány kritiky a pány redaktory a na mrňavém pískovišti svádět velikánské války.
       - by nestála za řeč poměřit své vlastní kategorické soudy a definitivní úsudky tím větším hřištěm, zvlášť když s jeho hráči v hodnoceni třeba sci-fi knížek vždycky nesouhlasíte a máte pocit, že k tomu máte co říct - nechápu, proč články Co si o tom myslím (o Vašákově Scifobraní v Tvorbě, IK 40), recenze Martina Ludvíka a dalších nevycházejí v odpovídajících listech, kde by si je mohlo přečísl mnohem víc lidí. Fandom, o tom jsem přesvědčen, za pár let své existence vychoval několik kritických osobností, které by klidně mohly vykročit z fanzinových stránek dál. Ani jeden z těch recenzentů, které znám, nemá natolik akademickou mysl, aby mu byl ukradený dopad jeho myšlenek, aby ho nezajímala reakce autora, čtenářů a pod. To vše zjisti na velkém kolbišti lépe a snáz a bude mít možnost přesvědčit o své pravdě víc lidi. Nevím, proč to dotyční už dávno nezkusili sami. Ono tvářit se pobaveně, myslet si s křečovitým úsměvem to „své“, trousit zdrcující kritiky v nepřítomností kritizovaných a zapíjet je vínem sice je docela zábavné, ale z dlouhodobějšího hlediska celkem k ničemu. Rozhrábněte to, začněte už pořádně, pišule a antigrafomani, za vaše uctivé vyčkáváni vám nikdo nic nedá ani nepoděkuje!
PK
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK