Logo rubriky
5/1988
  Fandom (další) (46)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

SFK se představují:

       Möbius nečeká na rok 2061
       Vážení čtenáři,
       už podle nadpisu můžete lehce pochopit, že jsme konečně tu, že se něco děje!
       Na Jihlavsku už to vypadalo, že fandové literatury sci-fi zaspali dobu a i nadále budou spát věčným spánkem. V jiných městech naší vlasti zapustil duch sci-fi hluboké kořeny, všude začaly jako houby po dešti vznikat kluby fandů této literatury, a Jihlava stále nic. Až konečně roku 1986 přišlo probuzení. Díky obětavosti několika fandů byl v září toho roku založen jihlavský sci-fi klub. Zatím však o nás nikdo nevěděl a nikdo o nás nestál. Ale štěstí se nám přece jen nevyhnulo. Na podzim 1987 nám vyšel vstříc Dům kultury ROH. Naše plány se stávají realitou.
       Na jedné schůzce jsme odhlasovali název našeho klubu - Möbius 2061. Jistě se ptáte proč. Název našeho klubu se skládá ze dvou částí - August Friedrich Möbius byl německý matematik minulého století, který položil základy topologie, vědy která se zabývá matematickými vlastnostmi prostoru. Číslo připomíná nebeský jev, jehož byly v roce vzniku klubu plné sdělovací prostředky - 28.července 2061 bude opět v přísluní Halleyova kometa.
       Zabýváme se teorií sci-fi, čteme, máme mezi sebou amatérského autora, zúčastnili jsme se několika sjezdů sci-fi klubů, v blízké budoucnosti chceme uspořádat přehlídku sci-fi filmů, začali jsme vydávat klubový fanzin...
       Nyní víte o našem klubu vše. Kde tedy jste, vy čtenáři a fandové sci-fi? Píšete do šuplíku? Kreslíte? Překládáte z ruštiny, angličtiny, němčiny nebo polštiny? Nebo se „jen“ docela obyčejně zajímáte o sci-fi? Náš život plyne v jiném rytmu, než pohyb Halleyovy komety na její cestě vesmírem, a proto PŘIJĎTE UŽ NINI! Do roku 2061 nemůžeme čekat!
       Klub se schází v klubovně 129 DK ROH každou první neděli v měsíci od 17.00 do 20.00 hod. Na spolupráci s novými členy klubu se těší
       Sci-fi klub Möbius 2061 DK ROH
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK