Logo rubriky
5/1988
  Cony (další) (46)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

KAJÍCNÝ ŘÉV MALOVĚRNÉHO

Když jsem loni přebýval v Olomouci na prvním SF plese, nebyl jsem spokojen s několika věcmi. Nikde jsem to ale neříkal, hlavně pak proto, že jsem si tehdy svou nespokojenost neuvědomoval.
       Až letos: seděli jsme, pražská výprava a ostatní kluby ve velkém sále u stolu mezi ostatními maskovanými i línými hosty a bylo nám jasné, jak nepohodlné bylo loňské SF gheto na ochozu. Poslouchali jsme hudbu, stále ještě hlučnou, ale méně, místy snad dokonce příjemnou. Masitý, pokud nebyly lepší než loni, nebyly určitě horší a bylo jich jistě mnohem více. Přitom se mi zdálo, že masky scifistů jsou v menšině proti domácímu živlu. Tomu jsem byl rovněž rád.
       Nyní ten kajícný řev: opravdu jsem se styděl, že jsem letos neměl masku, připadalo mi to nefér vůči těm, kteří si dali tu práci a něco vymysleli a udělali a potěšili mě svou kreací a já jim zůstal ve svém hasafráčku dlužen.
       Stylovou čistotou mě upoutal povrch Petra Hanuše, ten měl navíc pod maskou ještě jednu, to se ale projevilo až při odmaskování.
       Impozantním zjevem působil těžkooděnec Mira Butory, zvláštní kouzlo měly uniformy galaktických vysloužilců Ondřeje Neffa a Vlada Srponě.
       Zajímavé byly masky inspirované konkrétními SF díly: Neviditelný Honzy Pavlíka, Symbiont Pavla Konečného, Pražákův Nemo, Hadí Caroly B., Conan v barbarském provedení Ivana Adamoviče a další a další... Program plesu byl nabitý a výborný, pokud něco skřípalo, pak to byly vesměs věci na které nemá Futurum vliv, jako opět příšerná restaurace druhé cenové skupiny.
       Těším se za rok zase.
Zdeněk Rampas, CL
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK