Logo rubriky
7/1988
  (51)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 10/1988  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

5x5

Dnes bodujeme:

       Milan Sobotík - Varováni zmizelých, Fantastický dekameron
       Gert Prokop - Tři minuty věčnosti
       Alfred Bester - Zničený muž
       Jurij Tupicyn - Krok do propasti
       Sobotík: „Milé překvapeni, Milan se vytahl“ (Pecinovský). „Hrozná nuda; autor zřejmě neovládá popis děje, a proto uzavřel příběh do několika místnosti a omezil se na monology a dialogy - tak by neměl vypadat SF román pro mládež“ (Adamovič). „Bez nadhledu, unavené, autor nedokázal rozpohybovat živé lidi“ (Kosatík). „Je sympatické, že víra v lepši budoucnost zde není vyjádřena po lopatě“ (Štipský).
       Fant. Dekameron: „Překvapil mě spíš příjemně - není to namátkový výběr stokrát publikovaných povídek, ale komponovaná směs fantaskně od romanet až ke Konrádově nové vlně“ (Adamovič). „Hezká kniha, ale už to všechno známe...“ (Pecinovský). „Chybí nám solidní zmapováni našich SF předků“ (Rampas). „Divná úprava, důsledek zatměni grafikovy mysli, vychlazuje dojem z povídek, které jsou přece dobré: do takových bukev se dá těžko začíst“ (Kosatík).
       Prokop: „Prokop kloubí dohromady SF a detektivku možná lip než Asimov, ani nevyznívá trapně jeho zjevné anglofilství“ (Adamovič). „Přece jen už to nejsou Nohy, které se tak dobře kradly, z jednoho nápadu se nedá žít moc dlouho“ (Pecinovský). „Nechte Ameriku Američanům“ (Kosatík).
       Bester: „Ještě teď je to vzrušující čtivo, ve své době to musela být revoluce; je jasné, kam chodil kyberpunk na nápady - snad od Nonstopu mě nic tak neuspokojilo“ (Adamovič). „Místo hodnoceni slovy stačí jen uvést rok vzniku knihy“ (Štipský). „Škoda že naše stupnice nemá šestku, přidal bych ji za grafickou úpravu a ilustrace“ (Pecinovský).
       Tupicyn: „Mám pocit, že tvůrci Saturnu se obloukem vyhýbají tomu lepšímu, co tvoří sovětští fantaste“ (Pecinovský). „I přes poměrně nový copyright černobílé a staromódní“ (Adamovič). „To snad musela být staroba už v době vzniku, Tupicyn mě zklamal jako už dlouho nikdo“ (Rampas).
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK