Logo rubriky
5/1989
  Úvahy, eseje (další) (62)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1989

Ještě k polemice kolem SF

K napsání těchto řádek raně přimělo několik posledních čísel Interkomu. Mezi fany se o SF diskutuje dost málo a někdy to vypadá jako bychom si neměli pomalu ani co říci.
       I když lze vypozorovat určité „odlehčení žánru“ (diskuse o Parcoran klubu či NPC apod.), je spíše méně než více článku o tom, co a jak se děje v čs. fandomu, jak zlepšit práci SF klubů, co je nového a zajímavého.
       Podzimní Minicon odhalil některé slabiny a problémy. Nejde jen o to, aby se „nějaká akce“ uskutečnila, ale jde o to, kdo a o čem bude hovořit, jedná se o hodnotu - tohoto sdělení. Plně souhlasím a Františkem Maškem (Interkom 3/1989); je to jakési varování před možnou stagnací. 0statně stať Zuzany Réblové v témže čísle Interkomu je dosti pádnou a aktuální odpovědí před veškerým „sýčkováním“.
       Je ovšem také pravdou, že každá nová věc, nová myšlenka se neprosazovala lehko a nikdy to nebyla procházka růžovým sadem.
       A ještě jedna poznámka na okraj: Je sice krásné a dokonce chvályhodné, že se scifisti sejdou a dokážou se pobavit třeba u piva či demižonu vína, což v dnešním televizním věku už dokáže málokterá pospolitost, ale myslím si, že někdy toho piva a vína teče proudem více jak dost.
-fdr-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK