Logo rubriky
5/1990
  Cony (další) (77)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1990

PIVOCON - VELKÝ PÁTEK 13.4. 90

Praví křesťané, kteří by se toho dne chtěli na Chodské Rychtě navečeřet, by byli hluboce zfrustrováni nebo donuceni k pořádnému půstu, neboť zde neměli ani jedno bezmasé jídlo. Dokonce i bramborák byl plněn jakousi uzeninou, nad níž přítomní mávli rukou a pravili, že tímhle tedy ten půst příliš neporuší. No, budiž.
       Velmi příjemné bylo, že v salónku se nekouřilo - snad i z ohledu na Radku a její malé scifisťátko, které se zdárně rozvíjí.
       Účast mimoplzeňských scifistů byla dost malá, zřejmé kvůli prázdninám. Literární úkol tentokrát zněl: PIVOPUNK. Já jsem vybrala z Parconu jeden slovenský příspěvek, který si plným právem zaslouží označení JÍDLOPUNK, Akčildej napsal krásný fandomový příspěvek, jemuž bylo okamžitě přiznáno prvenství. Příspěvek Zdeňka Rampase, který bohužel nedorazil kvůli chřipce, byl asi laděn podobně.
       Zdeněk Páv napsal dvě nové povídky - myslím, že chtěl číst tu, která se jmenuje Vhoďte minci nebo budete rozpuštěn v trávicích šťávách města. Bohužel nečetl nic, protože se objevila legendární postava ze samého úsvitu dějin klubu Andromeda - VG, Václav Gruber! Zdeněk Páv okamžitě nechal všeho a věnoval se vzácnému hostovi. VG sám sebe označuje za rozvraceče sci-fi a zakladatele fejfrlíkologie - vědy o Stanislavu Fejfrlíkovi, která má dvě součásti: speciální fejfrlíkologii (SF) a obecnou tejfrlíkologii (OF). Jak jsem ho tak poslouchala, nemusíte se bát, moc toho nerozvrátí.
       Akčildej dostal za své dílo 1 ks bílého jogurtu (dovedete si představit, jaké navenek zjevné emoce s ním cloumaly při pohledu na tuto poživatinu) a byl čas na zpáteční cestu. Tu nám zpestřil Pagi, který stále prohlašoval, že mu co nevidět dojde benzín. Když nás patřičně vynervoval a benzín mu pak skutečně došel, ukázalo se, že má v kufru kanystr s rezervou.
       Ještě musím ujistit přítomné, že zarostlý tvor v zelené bundičce, který za mnou přišel a setrval se mnou v delším přátelském rozhovoru, byl skutečně místní Zelený a ochránce přírody a nikoli jak snad někoho pojalo podezření) zeleně maskované tajné oko bezpečnosti.
(hau)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK