Logo rubriky
4/1990
  Recenze (další) (78)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 6/1990  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1990

SVĚT, FAKTA, FANTAZIE

Nevíte náhodou, proč vždycky soutěžní práce na CKČ dopisuju na poslední chvíli ve fázi mírné hysterie a proč jsem si letos usmyslela, že budu soutěžit v kategorii románu? Výsledkem je pokaždé věc plná překlepů, které pak opravuju propiskou, vypadlých vět, které vpisuji do každého průklepu a stylistických blbostí vzniklých tím, že místo co bych přepisovala, předělávám?
       Dalším důsledkem závěrečné hysterie je to, že se mi nahromadí fůra knih, o kterých bych měla něco napsat, a další práce. Ty recenze jsem dělala právě teď, zatímco muž a děti koukaly v televizi na studio Kamarád i s otcem. Tenhle pořad je čím dál debilnější, jeden můj přítel mu říká studio Nepřítel. Ale zaplať pánbůh, měla jsem klid. A taky vztek, protože o žádné z těch knih jsem nemohla napsat nic jedovatého, abych tak ctěné publikum nenápadně přesvědčila, že vůbec nejgeniálnější jsem já. Ale to už stejné každý ví.
       Jenže studio skončilo, a muž s dětmi se vrhli do kuchyně, kde mám psací stroj a za mými zády řežou sklo na další akvárium.
       Proboha vás prosím, nechcete někdo rybičky do akvária? Dodám bezplatně, a nějaké kytky a jestli bude muž ještě hodné dlouho lepit, třeba i s akváriem!
       On muž si totiž myslel, že bude mladé rybičky prodávat, ale nějak mu je nikdo nekupuje. A ty mrchy se množí bez ohledu na trh!
       A v téhle situaci mám psát o výše zmíněné publikaci Panoramy. Přitom ještě mám v troubě kuře. Nevíte o nějakém nebytovém prostoru, kde bych si mohla udělat pracovnu?
       Na rozdíl od mých pracovních podmínek je prostě skvělé, že Svět, fakta, fantazie konečně vyšel.
(cb)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK