Logo rubriky
10/1990
  Fandom (další) (82)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1990

UZURPÁTORKA INFORMUJE A PŘIKAZUJE

Sešli jsme se v klubovně R. U. R hodinku před začátkem normální scifistické sleziny. Náhodou sem zabrousil Pavel Pščolka, v současnosti iniciátor a aktivista vydavatelství DOLMEN, a hovořil o tom, co bude vydávat. Zpočátku nějaké ty disidenty, později i sci-fi.
       Pak jsme uvažovali, zda Šaldova dýka se již neotupila či nezrezavěla. Zdá se, že její skvělá ocel přetrvá vše: Jirka W.Procházka prohlásil, že si ji velmi rád vezme a přispěje do ní. Takže pokračujeme v této milé tradici vzájemného vivisektorství.
       K mé radosti se stanovami definovaný počet členů již naplnil, takže další členy nelze přijímat, pokud by členství členů stávajících neuniklo (přiznanou ztrátou legitimace, nebo odumřením zájmu či člena).
       Kteří členové to jsou: I. Adamovič, F. Bezděk, L.Dvořák (Láďa, nebo Libor; o svém členství ještě neví, ale snad mu to někdo oznámí). Dále J. Haberle, M. HIaváč, V. Kadlečková, M. Klíma, J. W. Procházka, Z. Rampas a V. Ríša.
       Všichni ostatní lidé, kteří se budou účastnit našeho konání, budou se moci považovat za tzv. čekatele.
       Co se týče toho, co budeme dál podnikat a provádět, rýsuje se workshop, a to hned dvojí: pro začátečníky, který vypíšu v Ikarii a členové Desítky budou psát posudky a druhý pro nás pokročilé, neboť se budeme snažit vytvořit nějaký velkolepý ediční projekt na šokujícně biopunkové undergroundovém základě... třeba se nám i podaří sjednotit se kolem nějakého tématu (pracovně to nazvěme třeba synt punk - factory - brainstorming).
       S tím souvisí druhá věc, totiž vydávání našich výtvorů: dalo by se psát na blány do zpravodaje RUR, který Ivan Adamovič přejmenoval cely na Poslední dávku; redaktor (I. A.) však praví abyste mu své povídky nejprve dali přečíst! A dalo by se vydávat vlastní fanzin, jak navrhuje Felix pokaždé s jiným názvem a jinými striktně pravidelnými rubrikami: s undergroundovými comicsy a tak podobně.
       A dala by se sestavit antologie povídek příliš ujetých pro Ikarii, ale ještě čtenářsky vděčných.
       A dalo by se - ale k tomu jsme se už nedostali - zvát hosty nebo dělat nějaké experimentální sešlosti s konkrétní hudbou, děláním výtvarných artefaktů a tak podobně.
hau
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK