Logo rubriky
1-2/1991
  Fandom (další) (85)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1991

Třebíč 15.1.1991
ANO ? NE !

       Muž v modré uniformě nevěřícně civí na světélkující disk, přistávající právě v městském parčíku. UFO! Teď dosedá na šest teleskopiských nožek a z boku se otevírá šikmý vstupní otvor. Vše v absolutním tichu. Náhle se pošťákovi v hlavě ozve tiché zvonění a příjemný hlas mu říká: „Pojď dál!“ A on,jakoby hypnotizován, uposlechne. Jako bez vůle vejde dovnitř a usedne do křesla proti bytosti, která ho volala. Z ovoidního otvoru jejího tělomozku vystupují tři vyvalené bulvy očí na tykadlech a čtyři končetiny, na každé bambulkou zakončwné prsty s blánou mezi nimi. Stvoření se leskne a má brčálově zelenou barvu. „Kde já jsem to jenom viděl?“, přemítá muž. „Aha, hastran z pohádek! Nebyly to jenom báchorky.“
       „Máš pravdu“, dí na to brčál a pokračuje: „Potřebujeme od tebe informace, dej nám svoji brašnu.“ Pošťák křečovitě zatne prsty do kožené tašky: „Ne! Nic se nesmí ztratit. Nesu spoustu materiálů pro AFSF!“ „HA, Ha!“, ozve se skřehotání cizozemcovo a oči na stopkách se začnou vlnit v rytmu tančící kobry. „Spi tedy.“ Muž usíná, speciálním přístrojem je mu vymazána paměť od okamžiku střetu s létajícím talířem. Emzáci v rychlosti vytřídí obsah brašny a všechny dopisy a šeky, adresované Asociaci fanoušků sci-fi, pošlou malou palubní černou dírou ke skartaci. Muže posadí na lavičku v parku, vypnou silové pole a během vteřiny odstartují. Proč? Jsou zlomyslní a nemají rádi scifisty! Pošťák se za chvíli probírá, protahyje se a brblaje: „To je divný, asi jsem to včera trochu přepísk“, odchází. Pro AFSF zase nic není!
       Asi takhle bych viděl důvod nemožnosti kontaktu s AFSF, která ve FANDOMEDĚ nabízela zaslání IKARIE, informací a Sf sešitů a knih. Za poplatek 122,- Kčs, zaslaný 18.6.1990 / a urgenci doporučeným dopisem z 18.12.1990/, jsem se nedočkal ŽÁDNÉHO z inzerovaných materiálů, informací ani peněz, o jejichž spětné zaslání jsemžádal. VARUJI PROTO VŠECHNY FANY! Emzáci jsou zlomyslní, a proto chete-li něco z FANDOMÉDY přes AFSF, dejte přednost osobnímu jednání a odběru.
       
fan Jarda Gottfried
SFK TŘESK Třebíč
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK