Logo rubriky
3-4/1991
  Cony (další) (86)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1991

Jak se rodí MONOCONY

       Díky, Carolo, po přečtení Tvého článku „Jak jsem pořádala Minicon“ jsem usedl ke stolu a dal se konečně do psaní. Tak trochu na stejné téma jako byl Tvůj příspěvek, o pořádání Conů. Než začnu psát o DRACONU, tak bych si dovolil malou poznámku na úvod.
       Ta horečka opravdu patří ke každému conu. Ten z organizátorů, který ji nedostane, by se měl nad sebou zamyslet, neboť něco není v pořádku. Umění je, aby se tato horečka nepřenesla do atmosféry conu. Já tuto horečku zažívám každý Dracon, do normálu se vracím většinou v neděli večer, když už je vše za mnou.
       Ono to vůbec není jednoduché. Mnozí si možná řeknou, vždyť ten Dracon už pořádali po šesté a on to vlastně byl monocon. Nejhorší na tom všem je, že se připravoval dost dlouho. Problémy začaly s termínem akce - na jaře zrušil Dům rekreace naši objednávku. Nastává menší krizová situace, není kde by scifisti složili hlavy a hlavně, kde bychom se sešli. Pomáhá OKVS a slibuje mi sál Semilassa - termín 23.11-25.11.90. V září je už známo, že na podzim budou určitě obecní volby. Jindra Smékal přichází s domněnkou, že volby budou právě v termínu námi připravovaného Draconu a má pravdu. Další změna termínu, tentokrát jsme v Semilassu neuspěli - burzy, Američani a já nevím co ještě. Nakonec jsem se na OKVS dohodli na termínu 14.-16.12. a na místě KD Škárova. Tedy v době nejnevhodnější, kdy přípravy na svátky vánoční vrcholí. V hotelovém domě se tato změna data také neobešla bez problému, neboť z OKVS neposlali zrušení starého termínu, ale jen objednali další. Byl jsem trochu zděšen, když jsem koncem listopadu přišel s upřesněním objednávky a vedoucí se mě ptal, proč jsme neobsadili termín 24.11. Nakonec se to nějak uhrálo do autu a žádné penále se naplatilo. Podruhé to v hotelovém domě zaskřípalo se snídaněmi. Vedení hotelu jednoduše opomenulo fakt, že na objednávce byly i snídaně a já se to dozvěděl v pátek večer. S obědy a bufetem do bylo obdobné. To zajišťovala restaurace Besední dům Královo Pole, bída a utrpení. Nejprve slíbí bufet a v sobotu ráno mi paní vedoucí řekne, že to nemůže zajistit. Ovšem při domluvě jej slíbila napevno, jenže nebylo to na papíře.
       Druhá velká kapitola jsou organizátoři. Díky neustálému měnění termínů Jirka Semrád a Mirek Linduška natolik zblbli, že si zaplatili zájezd a radši místo na Dracon jeli do Vídně. Takže con může připravovat štáb lidí, ale když se to takto semele, tak to v konečném výsledku vypadá jako monocon - Mikulaštíkocon. Ještě že zůstali osvědčení pořadatelé na burze.
       Fanové, těšte se již dnes na letošní Dracon, opět bude v Domě rekreace na přehradě, v normálním termínu, tzn. první týden v prosinci. Pokud se opět neobjeví okolnosti nepředvídané a nepředvídatelné. Bude mít však jednu změnu a to citelnou - bude dražší.
       Na závěr bych se chtěl omluvit všem, kteří dostali peníze za nedostané snídaně a oběd se zpožděním. Peníze uvízly v bance - každý se postupně učíme, třeba zacházet s běžným účtem.
Pavel Mikuláštík
NYX Brno.
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK