Logo rubriky
10/1991
  (92)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1991

Dopisy čtenářů

       
       Ahoj Intercom a celý fandom!
       Píšem ako súkromná osoba - Egon Niczky a mal by som na fandom ohladom Parconu 91 dve veci.
       - hlboko sa ospravedlňujem celému fandomu a všetkým divočákom, že v piatok miesto filmu „Nostradamus“ bol do programu zaradený film „Bermudský trojuholník“. Film „Nostradamus“ sa pretáčal v maďarských štúdiách a do Košíc ho mal dopraviť kurier, ktorý však meškal „iba“ 48 hodín. Film je však, i keď pozde, v Košiciach a po vzájomnej dohode s prípadnými záujemcami ho pretočíme na kazety. Film je s maďarským dabingom a asi pred dvomi mesiacmi bežal i na Filmnete. Píšte prosím na adresu klubu.
       - počas Parconu neznáma osoba ukradla z vitríny moj album Boris Vallejo. Stalo sa to pravdepodobne v nedeľu okolo 11.00 hod. dopoludnia - v čase, kedy na nádvorí cvendžali meče. Dúfam len, že zlodej nie je členom nášho fandomu a nie je „registrovaný “ divočák, nakoľko podľa určitých indícií sa člen fandomu (osoba označená kartičkou Parconu - visačku mali iba fani) pokúšal den predtým dostať k vystaveným exponátom - otváral vitríny. Ukradnutý album je však natoľko špecifický, že ho nezasvatený skoro ihneď pozná podľa nasledujúcich znakov - pochádza z prvého - u nás pomerne vzácneho vydania ešte za 290 Ft (druhé vydanie bolo o 100 Ft drahšie). Nakoľko i tento album slúžil ako predloha pri prefocovaní diapásma, je pomerne „rozšalátovaný“ a to natoľko, že z neho vypadlo viac ako 10 listov, ktoré boli vystavené osobitne vo vitríně. K najznámejším listom, ktoré v ukradnutom albume chýbajú, patrí i kópia titulnej ilustrácie - „Zrodenie“.
S pozdravom
Egon Niczky
SFK 451°F
       
       Ahoj, minulý týden jsem dostal Interkom č. 6 Kvark 6. Tak jsem zjistil, že nemám předcházející Kvarky č. 4 a 5. Když jsem potom tento týden dostal další zásilku, tak jsem se těšil, že Kvarky už došly, ale byl to Interkom 7. Tak bych Tě rád poprosil o zaslání Kvarku č. 4 a 5.
       Děkuji.
Petr Exner
       Děkuji za Interkom, jenom mi není jasné, který Kvark (došly mi čtyři - 1,2,3 a 6) patří ke kterému Interkomu (poslední mám červencový). Snad by mělo být někde na konci Kvarku vytištěno i číslo Interkomu. Promeňte, že píšu tak pozdě, ale teprve včera v ZD, kde dělám, skončily žně, dodnes jsem se ke psaní prostě nedostal. Nemáte informace, zda Láďa Peška bude organizovat nějaký SF zájezd na Eurocon (Jersey) anebo Worldcon (pokud bude v Glasgow)? Pokud by byla přijatelná cena, myslím,že by se o tom dalo vážně uvažovat.
       SF zdar
Jaroslav Gottfried
       
       Vážený Zd. Rampasi,
       (doufám, že se tak skloňujete)
       
       V Košicích bylo odhlasováno konání dalšího Parconu v Německu. Nevím, jaká je situace nyní, ale členům našeho sci-fi klubu (Arabeus Litoměřice, pohybuje se tam V. Zelenka) se to příliš nelíbí. A tak si dovoluji navrhnout toto: pokud by nám někdo pomohl (třeba AAA, která měla zájem), protože sami na to nestačíme, mohl by se Parcon 92 konat v Litoměřicích. Podmínky zde na to jsou (nový KD se sálem pro cca 1000 lidí atd., bližší informace klidně zašleme).
       Byl bych Vám vděčen, kdybyste se ozval.
       Sci-fi zdar
Jirka Grunt,
       
       Odpovědi redakce:
       K číslování Kvarku - redakční sazeč a grafik Felix zásadně nečetl texty na kterých pracoval, aby si nekazil požitek z četby hotové publikace. Proto mu snadno uniklo, že se číslování KV opožďuje za IK. Vydali jsme chybějící čísla KV 4 a 5 a v tomto IK je již KV číslo 7 jak má být. O Felixově osudu blíže comicsu v IK 7/91.
       Otázce konání Parconu 1991 je věnován pro její důležitost zvláštní článek presidenta ČSSFF.
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK