Logo rubriky
8/1992
  Fandom (další) (102)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1992

Svatba jako sci-fi

Známý překladatel a aktivní fan z Klubu J. Verna, JUDr. Jan Pavlík, a známá fanka, spolupořadatelka Plconů a plzeňských setkání v pátek třináctého, Jaroslava Hemzálková, se rozhodli posílit pražskoplzeňskou scifistickou vzájemnost. Uzavřeli proto v sobotu 13. června na plzeňské radnici sňatek. Svědky byli zástupci mateřských klubů snoubenců. Nevěsta měla na sobě elegantní bílé krajkové šaty se živůtkem protaženým pod pás a módně cípatou volánovou minisukní. Matka ženicha byla oblečena do béžových krajkových šatů, přes ramena měla přehozený efektní indický šál. Matka nevěsty na sobě měla decentní dopolední levandulový úbor. Muži byli oblečeni v tradičních tmavých oblecích. Žádný mimozemšťan se k všeobecnému údivu nedostavil. Zato zástupci fandomu se dostavili v hojném počtu.
       Svatba se konala v jedenáct hodin. Odpolední volný čas trávila delegace Klubu J. Verna zčásti exkurzí po plzeňských hospodách, zčásti invazemi do domácností plzeňských scifistů, například Luboše Záhorského, známějšího pod přezdívkou „Dáreček“, nebo Tomáše Jirkovského, v jehož domácnosti se nachází vydavatelství Laser. Tam jsem poprvé spatřila návrh obálky od Juraje Maxona na mou chystanou steampunkovou knihu Ti, kteří létají.
       O šesté hodině následoval Svatcon v Moravské vinárně, kde nad výborným vínem byla pražskoplzeňská vzájemnost dále posílena.
       Novomanželé odcestovali na svatební cestu do Salzburku.
       Manželka Jarka přesídlí za manželem Janem do Prahy a stane se významnou posilou ženské části Klubu J. Verna. Jako dosud jediná ženská členka tohoto klubu volám sláva.
       Redakce Ikarie se připojuje k četným blahopřáním a přeje novomanželům pravou scifistickou cestu životem.
Carola 'B
       Redakce Interkomu blahopřeje.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK