Logo rubriky
5-6/1993
  (109)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993

ZIK - Jak na to?

ZIK (zásilková služba Interkomu) funguje na principu čtenářských kont. Platby se provádí na konto ČS FANDOM, číslo účtu 907551-038/0800 složenkou typu A, do zprávy pro příjemce napište heslo ZIK. Objednávku podle nabídky v Interkomu (možno i ze starších čísel, pokud budou knihy na skladě, budete samozřejmě uspokojeni) pošlete na mou adresu. Kromě svých požadavků na publikace a způsob zasílání (obyčejně nebo doporučeně, platí i pro další objednávky až do odvolání; nebude-li specifikováno, posílám obyčejně) v ní uveďte i to, kolik, kdy a jakým způsobem jste zaplatili od minulé objednávky. Je to nezbytné zejména u těch, kteří platí převodem z účtu, ze sporožira a podobně, protože z výpisu z banky se člověk například doví, že „HUML AS“ na konto fandomu poslal 99,93 Kč, a potom - fane, raď, respektive poraď si sám.
       V rámci šetření poštovného se můžete i sdružovat do skupin. V tom případě někoho, kdo odebírá IK, pověřte funkcí „tiskového mluvčího“ či „důstojníka pro styk s veřejností“, jehož jménem budou prováděny platby a na jehož adresu budou zásilky chodit. Částku placenou složenkou je pak možné ve zprávě pro příjemce jmenovitě rozepsat, totéž platí i pro vlastní objednávku.
       Na rozdíl od AFSF zastávám názor, že člověk je pablb (usuzuji tak podle své vlastní osoby), který zapomíná, co si před třemi týdny objednal. Pokud si tedy někdo o něco napíše podruhé, nebudu to akceptovat, ledaže by zdůraznil, že to opravdu chce znovu.
       Knihy budou posílány s nejbližším IK, to jest asi do měsíce. Se zásilkou by každý měl obdržet i „výpis z účtu“, v němž budou uvedeny platby avizované (v objednávkách), potvrzené (to, co na konto fandomu již skutečně přišlo; takový převod z Vakusu se může táhnout i měsíc), rozpis cen zasílaných publikací, od nichž bude odečtena 10% sleva, poštovné (odečítají se známky poskytnuté pro IK) a samozřejmě zůstatek na kontě.
       Uvidíme, jak se tento způsob osvědčí v praxi. Doufám, že bude fungovat k plné spokojenosti všech zúčastněných. Tak jen do toho, pište na adresu
Jiřina Vorlová
Španielova 1250,
163 00 Praha 6 - Řepy
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK