Logo rubriky
5-6/1993
  Cony (další) (109)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993

SF SLAM

Podobně jako v tenise nebo bridži navrhuji zavést možnost získat SLAM. Jak známo, získává Velký slam tenista, který zvítězí na nejdůležitějších turnajích sezóny, v bridži pak ten, kdo získá všechny zdvihy. Určitou analogii lez zavést i ve fandomu. Za kritérium budiž považována účast na vybraných nejdůležitějších conech (setkáních fanů) v jednom roce.
       Pro fany České republiky by mohly přicházet v úvahu tyto kotegorie:
       1. Malý SF slam - získává účastník vybraných conů v ČR. Mohou jimi být Parcon jako národní con, Dracon jako con Moravy, Minicon jako con hlavního města.
       2. Velký SF slam - získává účastník vybraných evropských conů, např.: Eurocon jako hlavní evropský con, Parcon za ČR, národní con Slovenské republiky (podle volby slovenského fandomu, např. Tatracon nebo Istrocon, případně Slovcon), nejméně jeden další zahraniční národní con (např. Polcon, Hungarocon, Italcon apod., přičemž se neuznává národní con pořádaný současně s Euroconem).
       3. SF superslam - získává účastník Worldconu, Euroconu a Parconu.
       Podmínkou k uznání slamu je písemné sdělení o účasti na těchto conech, zaslaný na stanovené místo (např. do redakce Interkomu, který by po ukončení roku publikoval seznam držitelů příslušného slamu v daném roce).
Pavel Weigel, C 1
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK