Logo rubriky
13/1993
  Cony (další) (114)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993

Bohemiacon

Ve dnech 22. - 24. 10. se v Březové nad Svitavou uskutečnila podzimní porada SF klubů. Pro nás, zástupce SFK Nazca z Ústí nad Labem, bylo hlavním bodem programu hlasování o Parconu 1994. A hned na začátku bych chtěl říci, že jsme neuspěli. Příští Parcon se uskuteční v Bánské Bystrici a my jí tímto gratulujeme.
       Nechci, aby ze mě mluvila uražená ješitnost. Ani nechci, aby se polemizovalo o něčem, co již bylo rozhodnuto. Chtěl bych spíše celému československému fandomu položit otázku. Jak je možné, že o vlastně mezinárodním conu rozhoduje třicet klubů? To ostatním nestojí za námahu projevit vlastní názor? Nebo si myslí, že se o tom stejně rozhodne bez nich, tak proč se snažit?
       Byli bychom však neradi, kdyby naše námaha měla přijít vniveč. Protože jsme již předběžně zajistili prostory, ubytování a stravování a myslíme si, že mnoho fanů se z finančních nebo časových důvodů Parconu na Slovensku nezúčastní, rozhodli jsme se uspořádat první český národní con, Bohemiacon 94. Bohemiacon se uskuteční v Ústí nad Labem ve dnech 25. - 28. 8. 1994, z čehož každý správný ne-vogon vidí, že tento con trvá čtyři dny a tři noci.
       Z programu můžeme zaručit (ústní dohoda s dotyčnými):
       C. Biedermannová se slíbila znovu přít o feministických otázkách, V. Kadlečková pohovoří o tom, co nového chystá, M. Klíma a M. Bronec uspořádají mistrovství v Dračím doupěti a předvedou nové hry, J.W. Procházka by měl před Vašimi zraky napsat povídku, E. Čierny uspořádá fantasy program a J. Olša je ochoten pohádat se s kýmkoli o cokoli.
       Jiří Pilch slíbil získat pro účast hvězdu polské fantasy A. Sapkowského a redaktora(ry) polské Fantastyky.
       Vlastimír Talaš, který před nedávnem přivezl A. Haileyho, slíbil přivézt další hvězdu - hvězdu anglické humorné fantasy T. Pratchetta. Tento pán bude samozřejmě i čestným hostem Bohemiaconu.
       O dalších hostech budete včas informováni.
       Součástí programu budou panelové diskuse z různých oblastí SF literatury, futurologický kongres, videoprojekce, počítačové hry, Dračí doupě.
       Další informace můžete získat jak od nás a pravidelně v Interkomu, tak i v Ikarii, VTM, Zlatém draku a Spiritu.
       O přihlášky si pište na adresu: SFK NAZCA, pošt. přihrádka 17, 400 01 Ústí n. Labem.
       P.S. I. Železný a J. Kořán nám sdělili, že takhle daleko neuvažují. Vedou však termín v paměti a pokud budou mít čas, pak určitě přijedou.
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK