Logo rubriky
3/1995
  (126)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 5/1995  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1995

DRACULA PŘED USNUTÍM...

       Když jsem psal recenzi na První knihu krve, pustil jsem si k tomu soundtrack k Coppolově Draculovi, a tak mě napadlo, že by nebylo na škodu o něm něco napsat. Tedy, většina z vás asi alespoň z recenzí ví, že zatím posledního Draculu natočil F.F.Coppola a ti, jenž tento film viděli také vědí, že je vážně skvělý.
       A tímto bych rád všem sdělil, že soundtrack k tomuto filmu je skvělý rovněž. Hudba složil WOJCIECH KILLAR navozuje mrazivou i fascinující atmosféru Draculovské legendy. Tiché pasáže se střídají s rychlými, uslyšíme běh smečky vlků i ržání splašených koní za doprovodu symfonického orchestru. Nejsem velký znalec v oblasti vážné hudby, ale domnívám se, že toto album uspokojí i velmi náročného posluchače.
       Jsou soundtracky, které mě zklamaly, protože hudba, která se mi líbila ve spojení s dějem vyzněla samotná naprázdno. O tomto albu můžu zodpovědně prohlásit, že je můžete klidně poslouchat aniž byste film shlédli. Tedy alespoň pokud máte smysl pro dramatické skladby schopné vyvolat třeba i nefalšované horrorové mrazení.
       Na konec jsem si nechal poslední skladbu „LOVE SONG FOR A VAMPIRE“ od Annie Lennox. Docela se mi líbí, ale přesto je oproti zbytku alba poněkud slabší.
       Na závěr: Doporučuji pouštět v noci, potmě před usnutím. Můžete pak mít milé živé sny...
       Hvězdnaté hodnocení: ****
Dracula: Soundtrack, Hudba & produkce: Wojciech Killar, diriguje Anton Coppola; „Love Song for a Vampire“: zpěv Annie Lennox, produkce Stephen Lipson
       
F.E.X.T. Jaroslav A. Polák
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK