Logo rubriky
9/1995
  (129)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1995

Námět pro podnikatele v oboru fantasy!

Rumuni pořádají obrovskou mezinárodní konferenci na téma DRACULA, na kterou nalákají stovky či tisíce amerických drákulistů, upíromanů, vampírologů a podobných šílenců. Činí tak pod záštitou asi dvou ministerstev (Olšo!) a určitě to bude mít obrovský finanční efekt (Laseře! Nová Vlno! Winstone!) a proslaví to Rumunsko a přitáhne to tam v budoucnu spoustu turistů (pořadatelé Bohemiaconů, Tatraconů apod., přemýšlejte!!!)
       Napadlo mě, že bychom mohli tady v Čechách uspořádat obrovskou konferenci s námětem
       VODNÍCI A JEJICH MÝTICKÉ, LITERÁRNÍ A SOCIOLOGICKÉ ASPEKTY,
       nebo dejme tomu
       WASSERMAN - AN EXCITING SLAVONIC FANTASY (ale Wasserman je taky test na syfilis, co? no nevadí)
       nebo tak nějak - prostě: několik tisíc vědců, spisovatelů, fanů, příznivců fantasy, turistů a jiných šílenců by přijelo do Třeboně, případně do Tábora, a tu by je čekaly přednášky, výstavy, debaty, kapří hody, vodnický karneval, představení Jiráskovy Lucerny v angličtině a jako zlatý hřeb Karel Jedlička, který by je stahoval za úplňku do rybníka. Výsledkem toho všeho by bylo, že by svět zachvátila nová móda - jako se psalo o upírech, začalo by se psát o vodnících.
       Osobně jsem ochotna přispět přednáškou na téma „Skryté podvědomé mechanismy mužské agrese a dominance ve vzorcích chování vodníků, aneb proč jsou vodníci vždy mužského pohlaví?“, případně přednáškou „Vodník očima hydrobiologie: na vrcholu potravního řetězce již nejde o získávání bílkovin, ale duší“.
Eva Hauserová
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK