Logo rubriky
11/1996
  (139)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1996

FanTASStické prďáky nejsou minulostí

Díky za skvělé zvířecí prďáky z rodinného archivu. Abys neřekl, taky pro tebe jeden mám. Je trochu novějšího data, ale je skoro tak dobrý, jako ty TASSovské. Byla u toho taky super fotka, jak se nějakej emzák drápe na ohradu v zoo a popisek Jeden z akcionářů, kteří v mrazivém počasí netrpělivě čekají na otevření zoologické zahrady, přelézá mříž. A pak že už nikdo nevymyslí pořádný sračáky!
+++ SNOW

Akcionáři čekají v mrazivém počasí ve frontě před zoo

Trója (pha) - Rozsáhlá kampaň jednoho finančního domu založená na sloganu „sledujte lva, než prodáte své akcie“ způsobila nemalé komplikace zoologické zahradě. Před její bránou se od časného rána denně shromažďují desítky lidí, kteří se dožadují otevření zahrady a přístupu do pavilónu šelem.
       „Přišla jsem na doporučení své známé, která si také nevěděla s akciemi rady,“ řekla včera Jana Člunková, která čekala ve frontě před zoologickou zahradou. „Můj kolega prodával akcie různých podniků přesně v době, kterou určil lev. Později se ukázalo, že takto dosáhl nejvyššího možného zisku,“ poznamenal další z čekajících, Radovan Placák. Řekl, že přichází za lvem téměř obden a nevynechá jediný víkend, aby do zoo nezašel.
       Nadšení akcionářů ovšem nesdílejí pracovníci zoologické zahrady, jimž příliv návštěvníků komplikuje práci. Někteří pracovníci zahrady uvažují o tom, že by přístup akcionářů do pavilónu šelem omezili a pouštěli tam návštěvníky žádající radu lva jen jednotlivě. Každý z nich by měl jen zhruba dvacet minut na to, aby se se lvem poradil, pak by musel uvolnit místo dalšímu zájemci.
       Mnohé z akcionářů neodradilo od poměrně dlouhého čekání ani nynější mrazivé počasí. Byli jen mrzutí, že musí čekat před branami zoo až do deváté hodiny ráno, kdy se zahrada otvírá. Pracovníci zoo se pozastavili nad tím, proč akcionáři nepočkají do léta, kdy je zahrada otevřená podstatně déle, protože se nestmívá tak brzy.
       „V létě přijdu, jedině když mi to poradí lev. Rady kohokoli jiného mě nezajímají,“ řekl jeden z čekajících akcionářů, Oldřich Lichý.
(MF DNES, 30.12.1995)
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK