Logo rubriky
11/1996
  Ikarie (další) (139)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1996

PODĚKOVÁNÍ

Dovoluji si tímto poděkovat panu Vlado Ríšovi, šefredaktorovi časopisu Ikarie, a všem jeho fanům, nohsledům a obdivovatelům, za udělení 2. místa v prestižní literární soutěži o cenu Koniáše. Tohoto bezesporu významného úspěchu se mi podařilo docílit díky tomu, že jsem si dovolil panu Vlado Ríšovi napsat, že Ikarie se chová jako Rudé Právo v dobách nedávno minulých a on sám jako jeho šéfredaktor a také že nemá podceňovat venkovské ostříže, protože jsou mnohdy mnohem lepší a mohou doletět dál než orli z Paříže.
       Mé nezměrné díky patří také ostravskému nakladatelství Aradan, pánům Karlu Pozornému, Richardu Všímavému, Otakaru Stylistickému a především odpovědnému redaktorovi Jiřímu Bezejmennému za jejich opravdu bezpříkladnou péči, kterou věnovali všem mým překladům před jejich vlastním vytištěním.
       Ještě jednou všem výše zmíněným za vše upřímně děkuji.
       Mr. RÍŠA, MAKE TEA, NOT SF!
Dittmar CHMELAŘ
       
       
Poznámka/odpověď IK: Milý Dittmare, nevíme jak to chodí v Ikarii (podle jakého klíče se vybírají překladatelské zločiny do Knihomorny, např.), ale je celkem dobře znám mechanismus udělování Koniáše a do toho nemůže redakce Ikarie nijak zasáhnout.
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK