Logo rubriky
4/1997
  SF soutěže (další) (144)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1997

Soutěž Jima Dolara

Science fiction klub Spectra Praha vyhlašuje již 8. ročník soutěže o nejlepší sci-fi povídku autora do 18-ti let
       

O cenu Jima Dollara

Cena Jima Dollara se již od roku 1990 řadí mezi nejvýznamnější literární soutěže v oblasti science fiction. Ve své kategorii se stala hlavní prestižní arénou mladých autorů z České a ze Slovenské republiky. Nabízí začínajícím tvůrcům možnost presentovat se a změřit síly. Zároveň se snaží pomoci rozvíjet talent a spisovatelské dovednosti soutěžících konkrétní radou.
       Příspěvky hodnotí členové SFK Spectra, mimo jiné též spisovatelé Pavel Houser a Michal Špaček. Vítězové se vybírají ve dvou kolech - 1. nominace, 2. rozdělení oceňovaných umístění. Porotci povídky nejen čtou a bodují, ale také připojují své stručné komentáře a doporučení. List s komentáři se zasílá zpět všem soutěžícím, kteří tak mají možnost poznat názory na své dílo.
       Výsledky soutěže budou vyhlášeny již tradičně na podzimním setkání přátel sci-fi v Praze - Miniconu. Vybrané příspěvky spolu s výsledkovou listinou se otiskují ve sborníku O cenu Jima Dollara, kterou obdrží všichni soutěžící. Jména ohodnocených budou rovněž zveřejněna ve sci-fi časopisech a tiskovinách jako Ikarie, Interkom a Nemesis.
       Příspěvky zasílejte do 31.8.1997 na adresu:
       
       Filip Škába
       Horolezecká 9
       102 00 Praha 10
       
Do soutěže se přijímají práce autorů, kterým je 18 a méně let, v češtině nebo slovenštině. Můžete-li, posílejte povídky psané na stroji a ve dvou exemplářích. Nezapomeňte uvést svůj věk a plnou adresu.
       
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK