Logo rubriky
6-7/1998
  Fandom v datech (další) (155)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1998

Hvězdný bulvár

2. června se obvyklé úterní posezení Brněnských scifistů U dvou kozlů změnilo v Růžovou párty. Karel Soukup slavil obdržené ceny a stědře objednával Čtyři růže. I přes alkoholovou smršť proběhla krátká schůze Pochmurné neděle a jednáni o Draconu 98. Pavel Mikuláštík shrnul a definitivně (doufám) uzavřel „příběh o Gemmelovi“, mluvilo se o programu, zajištění hotelu, proběhla ostrá diskuse týkající se slavné Tomboly na Draconu atd.
4. června v Krakatitu proběhla oslava Ceny Akademie pro JWP. Byla trochu ve stínu oslavy 3 000 000 návštěvníka stránky Neviditelného psa a zubní operace, kterou právě JWP prodělal.
6. června se na Chleboconu udily největší krůty, jaké jsem kdy viděl.
8. června vyšel IK 5/98.
9. června proběhla v prostorách SF klubu Rauko v Kolíně (nad Labem) velkolepá přednáška Egona Čierného tuším že o Conanovi. Egon byl spokojen převelice, jak se to líbilo v Kolíně se jistě brzy dovíme.
11. června Krakatit a RUR navštívil kopřivnický Randalf.
17. června se konalo další SSSR. Staré SF rarity se sjely v reprezentativním složení od Adamoviče po Železného. Jen těch písmenek mezi bylo poněkud méně než organizátoři čekali. Přijel Dáreček až ze z Plzně. Vašek Pravda nás informoval o busu na Parcon. Přišla i Carola (odskočila si z kandidátky Zelených), ale chyběl nám např. zakladatel celého podniku JWP. Kdo zapomněl deštník, najde ho tuším u Jolany.
       18 června podnikli brněnští fanové hromadnou výpravu na promitání animovaných filmů Tima Parkse. Vřele všem doporučují.
Jan Vaněk jr. pravděpodobně vyprovokován reakcemi typu „umí jen kritizovat, ale ať si zkusí něco doopravdy přeložit“ získal druhé místo v překladatelské soutěži Jiřího Levého (první nebylo uděleno).
24. června se v klubu Paměť za přítomnosti Ondřeje Neffa a dalších konal křest knihy nedávné spolupracovnice IK Evy Hauserové „Jsi přeci ženská“.
25. června se v Krakatitu slavilo založení webové stránky Ivana Straky Gentlemanův deníček, či tak nějak, při té příležitosti mi IS polil kufr šampaňským. Někteří zasvěcenci si navíc připíjeli na páteční narozeniny Ondřeje Neffa.
Později se konalo poslední RUR u Klímů před prázdninami, ze vzácných hostů uvádíme Iva Železného a Richarda Podaného.
27. června pod záminkou bratrových narozenin uspořádala Jolana pro pražské scifisty a Dárečka velkolepou zahradní slavnost, které se nakonec muselo podřídit i vrtošivé počasí.
3. července začíná v Chotěboři PARCON 98.
31. července v Osadě Dudlay začíná staroslavný Plkon.
2. srpna slaví SF klub Rauko druhý rok své existence.
3. srpna Tatracon
Piter a Zdeněk Rampas
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště