Logo rubriky
5/1998
  Fandom v datech (další) (154)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1998

Hvězdný bulvár

18. dubna se na Jarní poradě znovuzrodil Kruh přátel díla H. P. Lovecrafta. Ač byl presentován Piterem, tak nadále zůstává pod vedením Mumathina MUMa alias Martina Unzeitiga a J. A. Poláka. Schůzky se konají každý čtvrtek od 19 h v hostinci „U čarodějnice“, kterou vede známá scifistka Lenka Vyoralová (Ave, čarodějka na zabití).
Zemřel Pavel Martínek
Cca 4. - 10. května proběhla e - mailová konference zainteresovaných o Draconu 1998 a conech vůbec.
7. května vyšel v LN článek o J. Šavrdovi. Je možné, že se dochoval jeho SF román „Tunel U“.
9. května převedl ZR Interkom ročník 1991 do html. Našel přitom spoustu zajímavých článků o Ikarii, Eternaalu a tak.
11. května navštívila výprava Brněnských fanů výstavu … plastiky … obrazy … fotografie. Hlavním bodem programu byly obrazy Jaroslava Sklenáře známého i ze scifistických periodik.
11. května konečně vyšel a byl rozeslán IK 4/98.
12. května se na obvyklé úterní schůzce Brněnského fandomu v restauraci U dvou kozlů projednávala budoucnost a forma těchto schůzek. Příprava Draconu 1998 je v plném proudu.
14. května v RUR u „Pavlovského“ J. W. Procházka a Franta Novotný. Viktor J. v RUR u Klímových oznamuje že:
15. května vychází Vosí továrna
15.-17. května se koná Vartakon 98. Program Porada SF klubů, přednáška o zatmění slunce. Škoda, že Jolana nemůže jet, bude tam vůbec nějaký zástupce z českých zemí?
16. května se v Krakatitu koná 2. dražba a burza SF knih a rarit. Věren tradici ani tentokrát nedokázal Přemysl Houžvička dodat oznámení do IK včas.
16. května oslavila narozeniny naše spolupracovnice a zapisovatelka SF porad Jiřina „Aquila“ V. Mezi hosty byli vedle spousty drakobijců i prezident fandomu, manželé Pavlíkovi s ratolestí, manželé Klímovi rovněž s ratotestí. Mezi ratolestmi došlo k čilé výměně názorů na otevírání skříní.
19. května se na schůzce Brněnského fandomu vybírala konečná verze placek a visaček - neshodli jsme se. Připravovalo se divadelní představení, výtvarná soutěž pro děti do 15 let (Namalujte draka) a byla přednesena nultá verze programu. František Novotný se údajně rozhořčoval nad jistými institucemi, ale u toho jsem bohužel nebyl.
21. května u Klímových proběhla OSLAVA vydání Vosí továrny (recenze v minulém IK). Krátkou přednášku částečně polemizující s recenzí JVjr proslovil přítomný Ivan Adamovič.
22. května odpoledne si v Krakatitu dali schůzku (ka)brňáci, kteří přijeli na Akademii o den dřív. Vedle Káji Soukupa, Filipa Oščádala, Zdeňka „Tuneláře“, PeSa, Jana Patrika Krásného, Boba Svobody zde nemohli chybět ZR a Jolana. Stálo to za to.
22. května vyšel Krutohlav 97 a v tomtéž týdnu i Fantázia 4/98.
23. května Cena Akademie SF
23. května vyhlášení výsledků CGR, hostem byl i František Novotný.
28. května Ivan Kmínek a F. Novotný v RUR, poprvé i Linda Bartošková-Kosatíková.
1. června začíná výstava fantasy ilustrací „Za záchranu draků“ Jana P. Krásného (Baraka, Míšenská 2, Praha od 19.00). Výstava potrvá do 14. 6. 1998.
6. června proběhl Chlebokon, akce kde se setkávají scifisté a drakobijci.
Zdeněk Rampas a Piter
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště