Logo rubriky
9/1998
  SF film (další) (157)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1998

Armageddon aneb Chudák Bruce

Po shlédnutí „Drtivého dopadu“ jsem prohlásil, že je to slaďák s několika zajímavými trikovými záběry. Toto je ještě horší.
       Scénář je velmi podobný „Drtivému dopadu“: Blíží se asteroid, přiletíme k němu, navrtáme díry, uložíme bombu, odletíme a odpálíme ji. Rozdíl je jen ve zdůraznění dějů. V „Drtivém dopadu“ zdůraznili autoři dění na Zemi, zde se zaměřili na kosmickou fázi.
       V „Drtivém dopadu“ dostala logika pořádně na frak, ale v „Armageddonu“ je to ještě horší. Přílet k asteroidu je ještě nelogičtější než v „Drtivém dopadu“ a scény z povrchu asteroidu jsem sledoval jen s největším sebezapřením. Sice se pořád mluvilo o malé gravitaci, ale to, co tam předvádějí ...
       Film by mohly zachránit vtípky hlavních hrdinů a především ruský kosmonaut z Miru - jediná zajímavá postava z celého filmu. Bohužel jsou jejich hlášky zaplácány hektolitry medového sentimentu, který jim snad teče i z uší.
       V celém filmu stojí za shlédnutí jen dvě scény a obě jsou trikové. Velmi dobrá a dokonce vtipná je úvodní scéna bombardování amerického velkoměsta (myslím, že to byl New York) meteoritickým rojem. Druhou zajímavou scénou je zrušení Paříže docela velkým šutrem.
       Pokud nejste fanatickými příznivce Bruce Willise, půjčte si raději něco podobného na videu. Starší filmy tohoto žánru jsou mnohem lepší než celý „Drtivý dopad“ a „Armageddon“ dohromady.
12. 8. 1998, Piter
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK