Logo rubriky
13/1998
  Cony (další) (160)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1998

Bílcon '98, pohled od baru

Nejdříve co je to Bílcon. Jedná se o tradiční setkání ostravského Klubu literární fantastiky, coná se na podzim a to už nějakých X let (X je asi tak 14, ale to by přesněji věděli jiní). V principu se vlastně jedná o mladšího sourozence Parconu, neb má stejného duchovního otce - Bílcon od jména města Bílovce, místa to původu Poláčkova.
       O možnosti pořádání Bílconu v Kopřivnici se začala vést řeč při návratu z letošního Bohemiaconu. A tak jsme během historické krátké doby připravili con. Vše se to conalo v termínu 13.-15. listopadu v Kopřivnici v zajímavém prostředí pod lesem na internátech místní SPŠ (čijaksetovlastnějmenuje). Mezi hosty byli: A. Sapkowski, P. W. Lech, J. Mostecký a F. Vrbenská, samozřjemě podpořeni svými nakladateli K. Petříkem a J. Pilchem. Součástí pak byla i autogramiáda hostů ve městě v knihkupectví Králik, ostře sledována místními médii i veřejností.
       Jak již bývá zvykem, žádný con se neobejde bez problémů. Náš měl problém právě v baru. Respektive v jeho zásobení. Dodavatel, který nám přislíbil zásoby, měl dva dny před zahájením conu nehodu a bylo nutno zajistit jiné zdroje. Bohužel o poznání dražší, což se, zcela pochopitelně, projevilo v připomínkách účastníků. Ještě jednou se jim touto cestou omlouvám, řešilo se to přes noc. Pardon.
       Program probíhal v jídelně, kde se vyskytoval i náš bar a na ubytovně v klubovně s videem. Bylo si možno vybrat z bohaté palety programu. Každému co se líbí. Byl jsem vtažen do jednoho bodu programu - soutěže o sci-fi. Některé otázky byly vskutku záludné. Hlavní dění se odehrávalo v sobotu, v pátek a v neděli pak klasické startovací a finální záležitosti. Con byl polootevřenou záležitostí - pro členy KLF Ostrava a jejich hosty plus SFK Radegast Kopřivnice jako pořadatelé.
       Nesmím opomenout výpravu z Polska, která nám nechtěně připravila i problémy. Nejmenovaný polský fan totiž při cestě na ubytovnu v terénu upadl a přivodil si dvojitou zlomeninu. Doktoři prý tvrdili, že se musel srazit minimálně s tankem. Přejeme brzké zhojení.
       Pohled účastníka (a kritiku pořadatelů) bude muset sepsat někdo jiný, někdo, kdo se na bar díval z druhé strany. Snad se nám generálka na Parcon'99 vydařila. Takže vás očekáváme 2. července 1999 opět v Kopřivnici. Některé pak již na jarní poradě.
Randalf
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK