Logo rubriky
3-4/1999
  Fantasy (další) (162)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Opis zakládací listiny

My, vidoucí, u vědomí, že čas se naplnil a neznalým je třeba připomenout slavnou minulost Turanianského kontinentu, rozhodli jsme se založit Conanovskou společnost (Conan Society - dále CS). Do vínku jí dáváme (a vínkem křtíme), aby šířila slávu barbara Conana, největšího hrdiny Hyborské doby, na pozůstatcích výše uvedeného kontinentu, třeba i ohněm a mečem (není podmínkou).
       CS je volné sdružení příznivců, přátel a fanoušků velkého Cimmeřana. Tvoří ji několik kmenů, jimž je společný zájem o Conana. Nejvyšším shromážděním je althing, conaný jednou za rok. Zástupci kmenů zde přednesou zvěst o dění ve svém oboru za uplynulý čas. Na althingu je udělována cena Conan a čestné členství.
       Kmen písmáků tvoří překlady z cizích jazyků nebo vytváří nové příběhy Conana v různých podobách (povídky, romány nebo poezie). Totemové symboly jsou různé, neboť se jedná o kmen silných osobností a ty tvoří různě (hlinka, pisátko, majzlík a palička, husí brk, tužka, plnicí pero, psací stroj, část kmene pak počítač).
       Kmen zvědů se pídí po odpovědích na otázky co, kdo, kde, kdy, s kým, za kolik, jak a proč a své poznatky veřejně odhaluje. Lupa je jeho symbolem v případě kabinetních studií. Pokud dojde k výzkumu v terénu, přidávají se symboly lopata a krumpáč. Objevy (vykopávky, zříceniny, trosky a ruiny) konzervuje a předvádí althingu.
       Kmen herců předvádí drama ta, hry a hříčky z Conanova života. Jeho symbolem je maska, neboť se silně maskuje.
       Kmen pěvců vyhledává dochované chorály, písně a popěvky, shání nová podání a na althingu pěje. Totemovým symbolem je libovolný hudební nástroj neb přístroj, též ústa.
       Kmen malířů tvoří a schraňuje podobizny, komixy, obrazy a podobrazy (Někdy). Zachovává Conanovu podobu pro nové generace. Jeho symbolem je paleta, neboť široká je paleta Conanových zpodobení.
       Kmen zpytáků má jako symbol otazník nebo sovu. Zkoumá Conanův životopis a zařazuje do něj nové epizody.
       Kmen čtenářů, jsa nejpočetnější, je prapůvodním kmenem, z nějž se oddělily kmeny ostatní. Jeho totemovým symbolem je oko.
       Conanovská společnost uvítá ve svých řadách členy ze všech zemí bývalého Turanianského kontinentu i jiných pevnin.
       Nalim Lidochaz, Gulistán
              Velký Šaman, Česká republika
            5.12.1998 Brno, Dracon
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK