Logo rubriky
5/1999
  Star Trek (další) (163)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Schůzka trekies aneb Předdraconský shon

Týden před Draconem (28. 11. 1998) se v Brně konala sešlost členů a přátel klubu Startrek - Badlands. Pochopitelně jsem se ihned začal chvástat, že na něčem podobném nemohu chybět. K mému názoru se připojila i valná část účastníků pravidelných setkání brněnského fandomu v hostinci U dvou kozlů.
       Když nadešel onen den, tak jsem svého rozhodnutí hořce litoval. Dracon na krku - přede mnou halda práce a navíc mne vlezlý bacil směřoval spíše do postele k teplé duchně a ještě teplejšímu čaji. Nakonec jsem si dal dvacet a nechal to na náhodě: probudím se - půjdu, neprobudím se, zůstanu v teple. Vzhledem k této reportáži je zřejmé, že jsem se probudil.
       Do místa konání - klubovny plaveckého stadionu v Brně na Lesné - jsem dorazil slabou hodinku po zahájení a marně hledal známé tváře. Z části to bylo tím, že ve vlhkém dusnu plavečáku se mi obratem zapotily brýle a z části tím, že kromě známých trekies se dostavil jen Marwin. Ostatní se omlouvali všelikými „dodavatelsko - odběratelskými problémy“. Týden před Draconem se ani nedivím.
       Po čtvrt hodině se mi brýle zase pročistily a já se mohl věnovat programu. Nejdříve jsem podpořil trekies několika desetikorunami vstupného a obdržel dva časopisy. Docela mne překvapilo, že vstupné bylo dokonce nižší, než bylo inzerováno. Druhé překvapení bylo, že klubovna je docela nabitá. Odhadl bych to na nějakých čtyřicet lidí z celé republiky.
       O úvodní hodině toho moc nevím, ale Marwin ji komentoval slovy „o nic jsi nepřišel“, takže se asi žádné přelomové události nekonaly. Chvíli se ještě mluvilo o klubu, schůzkách a připravovaném StarTrekconu v rámci Avalconu, pak byla klubovna přeskládána a přišlo na řadu video.
       Překvapivě to byl Star Trek. Promítal se dvojdíl „Škorpión“ ze série Voyager. Video bylo v němčině a děvčata na místě dabovala. Musím uznat, že obzvláště dvojhlasy Borgů stály za to. Sice jsem tento dvojdíl již shlédl, ale v tomto dabingu jsem se klidně podíval ještě jednou a nijak mi to netrhalo žíly.
       Po skončení videa se návštěvníci roztrhali do skupinek a mimobrněnští se začali pomalu vytrácet. O fenoménu Star Treku mám jakousi povědomost, takže jsem se potuloval mezi skupinkami diskutujících a poslouchal debaty o bitvách s Borgy, technice a dalších detailech seriálu. Občas jsem měl pocit, že stačí „paprsknout“ tuhle sešlost do nějaké lodi a může se letět. Inu, každý má nějaký koníček.
       Tma už dávno padla, tak jsem se také vytratil - do hotelu Santon připravovat Dracon.
       Celkově jsem měl z této schůzky dobrý pocit - lidé se sešli, pobavili se a zase rozešli.
       Další sešlost by měla být koncem února 99.
       Zmínil jsem se o časopisech, takže zde jsou:
       Warp 10 - Subsace magazin 1 / 1
       Černobílý fanzin velikosti A4 a obstojné kvality (dělaný na kopírce).
       Obsahuje především medailony kapitánů jednotlivých sérií ST, jejich rozhovor, obrázky a nové počítačové hry s tematikou ST. Medailony postav i jejich představitelů jsou obsažné a poučné. Těžko sehnat tento materiál pohromadě, pokud náhodou nemáte přístup k internetu.
       Překlad by potřeboval „učesat“ - některé věty jsou docela nesrozumitelné.
       Warp 10 - Library
       Literární část fanzinu má stejné zpracování jako „Subspace magazin“.
       Obsahuje román „Q In Law“ (Q v právu) od Petera Davida. Zatím jsem ho nečetl, takže k tomu nemám co dodat.
24. 1. 1999, Piter
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK