Logo rubriky
11/1999
  (169)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Wo co go?

Jistě jste si všimli, že s tímhle Interkomem jaksi není něco v pořádku. A pak vám to došlo - on totiž vypadá jinak! A nejen vypadá.
       Změny nejsou nijak zásadního rázu, co do obsahu ani rozsahu se vlastně vůbec nic nemění (i když jednou možná, kdo ví...). Kromě jiného layoutu a písma přibyly také obrázky, i když to je sázka do loteri, pokud jde o tisk. Asi nejdůležitější ale je, že rubriky, pokud to jen trochu jde, začínají a končí, nepřecházejí jedna v druhou. Výsledkem všech těchto změn by měla být přehlednost.
       Pokusíme se i o kousíček vylepšit informační hodnotu IK - pro začátek poprosím recenzenty, aby ke každé recenzi připojili údaje o díle (cena, rok vydání/uvedení, vydavatel, země, vydání a tak podobně).
       Samozřejmě doufám, že ti konzervativní mezi vámi to přežijí, a že ostatním se bude nový IK líbit.
Váš staronový grafik

Pořadatelům Mlask '99

Ó jak záslužné a chvályhodné - konečně soutěž, která potěší nejen knihomola. Nicméně mám pár výhrad či dotazů k jejím podmínkám:
       Zaprvé - poživatelné je leccos, ovšem porota musí přežít. Budou jejími členy jen humanoidé, nebo vzhledem k mezigalaktickému rozsahu i jiné rasy? Pochybuji, že v druhém případě lze přežití poroty zaručit, o uspokojení ani nemluvě.
       Zadruhé - opět ta poživatelnost. Pokud pominu nevhodnost uhlíkových bílkovin třeba pro takové Kvadriliány (a to jsou jak známo ti nejméně problematičtí návštěvníci našich restaurací), některé rasy vůbec nepožívají, tedy alespoň v našem slova smyslu. A strava některých jiných, které požívají, zase jistě neuspokojí humanoida, někdy jej může i zabít (zetanské radiační ragú s iontovou oblohou jen pro příklad).
       A zatřetí - nutnost vyzrazení receptů nejspíš povede k tomu, že některé skutečné perly se v soutěži asi vůbec neobjeví. Kdo by totiž jen tak vyzradil svůj nejlepší recept? Tedy i v případě, že nejde právě o amírstánského beránka.
******
Věřím, že tyto rozumné argumenty povedou pořadatele k jistým úpravám podmínek soutěže.
Felix
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK