Logo rubriky
12/1999
  SF & F Workshop (další) (170)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Pragocentrická schůzka SF&F Workshopu 3. listopadu 1999

Na třetí pragocentrickou schůzku přišli mimo mě Ivana Kuglerová, Honza Vaněk Jr., Milan Petrák, Mirek Hokeš, Michael Bronec a Františka Vrbenská. Opět jsme jedli, pili a klábosili, přičemž se mi podařilo několika lidem vnutit pár zajímavých rostlinek.
       Kromě kytiček jsem přinesl nové Hromady a poznámky k možnostem jarního literárního víkendu. Došli jsme k závěru, že nejlepší bude vybrat nejlevnější možnost bez jakéhokoliv jídla v ceně (Ivana je vegetariánka, Mirek má ve zvyku, podobně jako já, občerstvovat se z vlastních zásob, a ostatní neprotestovali). Na místě jsme tedy domluvili jarní literární víkend na 19.–21. května 2000 v horské chatě na Studenově v Krkonoších. Přihlášky posílejte mně do 27. března 2000, platit se bude na místě, a to 70,- Kč za osobu a noc, vařit si budeme sami. Můžeme se domluvit, kdo co vezme, a vařit společně – Ivana se dokonce dobrovolně nabídla za kuchařku. Když se pak s Františkou zabrali do hovoru o gobliních receptech, pojídání lidí za živa (za mrtva tuhnou a kazí se) a technikách mučení, prohlásil Michael, že se těší, jak na tom víkendu zhubne.
       Ivana vzala s sebou disketu s články, jež získala pro Základnu, ale nedokázala vyrvat ze spárů Microsoftího Wordu a převést do rozumně zpracovatelného formátu. Zdeněk Rampas, ostřílený bojovník s uživatelsky nepříjemným softwarem, to hravě vyřešil. Bohužel Ivana nepřinesla tiskovou předlohu comicsu o Workshopu: Přestože se zdálo, že první díl má hotov, a většině hostů podzimního literárního víkendu a minulé pragocentrické schůzky se jeho předběžná podoba líbila, narazili s Vaškem Píchou na nějaké problémy a jejich práce se pozdrží. Těšte se na nový rok.
       Michael prodával se slevou knížky svého nakladatelství „Straky na vrbě“, především Drakobijce, letošního Mloka a zbrusu novou sbírku povídek Stanislava Švachoučka „Roboramus“. Ihned jsme mu zkritizovali obálku.
       O další probíraná témata si opět dovolím ty, kteří nepřišli, ochudit.
       Těšíme se na shledanou 1. prosince 1999 a na valné hromadě na Draconu (3.–5. prosince).
Jan Macháček
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK