Logo rubriky
1/2000
  Cony (další) (171)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

Milen(ý) con 1999 & Fall con 2000 aneb Doublepack

Doublepack con neboli dva v jednom, tak byla v Brně pojata scifistická oslava konce roku 1999 a oslava začátku roku 2000.
       Organizace se ujal Marvin (NYX), který poskytl místnost, zváni byli vybraní jedinci z Pochmurné neděle, Badlands a „nestraník“ Pavel Zavischka. U toho se také část účastníků sešla již dostatečně v předstihu, za účelem ochutnávky oblíbené whisky prince Charlese Laphroaig (single malt, 10 let) s neobvyklou chutí, shlédnutí Mrazíka a standardnímu plkání.
       Doprava nebyla 31.12. příliš pestrá, ale po krátkém čekání se náš dopravní prostředek dostavil. Kupodivu jsme v trolejbusu žádného dalšího návštěvníka conu nepotkali a vystoupili i na správné zastávce, tj. na konečné.
       Con měl začít v 18:30, ale již v 18:15 prezence fungovala a po obdržení oboustranné visačky a materiálů jsme byli vpuštěni do hlavní místnosti, stylově vybavené vánočním stromečkem a historickým nábytkem.
       Servisním okénkem (to jsou služby!) z kuchyně nám bylo po chvíli podáno něco k zakousnutí a něco na zapití. Průběžně dorazil zbytek pozvaných z Badlands a Pochmurné neděle a byl zahájen standardní conovský program - mluvilo se o historii conů, dění ve Fandomu (kdybychom se nepomlouvali, tak se ani neznáme), skotských tradicích a hráči se věnovali hraní (Dej sem mozek, Duchové, démoni a draci). Souběžně proběhl program srovnávací „simpsnologie“ a akce vzpomínek na komunistické prominenty a revolucionáře (Che Guevara se nedostavil). Představila se „Lidojedská sekce“ Pochmurné neděle a pro rozproudění krve byla uspořádána kulinářská vložka a soutěž v míčových hrách. K tomu všemu DJ pouštěl hudbu na přání a občas nás obšťastňoval kanibalskou lidovou hudbou popisující kácení stromů na hranici a opékání obětí „nehod“.
       O půlnoci Marvin slavnostně ukončil Milen(ý) con 1999 rozlitím lahve šampaňského - do sklenic, ne na zem - a přípitkem. Následně se pyrotechnik a tunelář Klikin, oblečen do ochranných pomůcek, snažil podpořit Y2K bug sestřelením telefonních kabelů a zapálením několika stromů za pomoci třaskavin, což se mu bohužel nepodařilo .
       Po návratu Marvin slavnostně zahájil Fall con 2000 - opět novou lahví šampaňského a přípitkem. Zlatým hřebem se stalo vyhlašování miss, kterou se s přehledem stala Petra Pštrossová z Badlands. Šerpu předal Obzvláště velký vezír Pochmurné neděle Piter, vyrobil ji organizátor volby The Cainekilledabel Klika. V porotě zasedl ještě Marvin.
       Program běžel až do časných ranních hodin a před polednem byl pomalu ukončen.
       Účastníci projevili spokojenost a pokud se zadaří, za rok to zopakujeme.
4.1.2000, Piter
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK