Logo rubriky
1/2000
  SF & F Workshop (další) (171)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

Pragocentrická schůzka SF&F Workshopu 1. prosince 1999

Na předdraconské pragocentrické schůzce jsem se shledal s Mílou Lincem, Mirkem Hokešem, Michaelem Broncem, Honzou Vaňkem Jr., Milanem Petrákem, Františkou Vrbenskou a Cyrilem Bromem. Bystrý čtenář si zajisté domyslí, co často zapomínám napsat, totiž že s námi v domě Zdeňka Rampase byl přítomen také Zdeněk Rampas. Večírek měl již tradiční program – přátelské rozhovory o otázkách, které vás určitě nebudou zajímat (jinak máte smůlu), jídlo, pití, sukulenty a knížky. (Aby to příště nebylo tak jednotvárné, budu v rozdávání kytiček pokračovat zas až na jaře.)
       Michael prodával se slevou kromě starších titulů druhý díl ještěří trilogie Harryho Harrisona „Zima v ráji“ a novou knihu Jany Rečkové „Mezi slovem a mečem“, a při té příležitosti nás pozval na Janinu autogramiádu ve čtvrtek 16. prosince od čtyř odpoledne v Krakatitu. Jeho nakladatelství „Straky na vrbě“ ji pořádá spolu s nakladatelstvím Grada, jež Janě vydalo román „Syndrom malé mořské víly“, a své knížky tam budou podepisovat také Jan Kovanic a Josef Pecinovský. (Obávám se, že tyto řádky čtete pozdě, ale zprávu o té autogramiádě jsem dal už do Hromady 4.)
       Většina z nás se loučila pouze na dva dny, neboť už v pátek nás čekal Dracon, a na něm v sobotu pak valná hromada. Slíbili jsme Cyrilovi, že se vynasnažíme dorazit včas na jeho časnou páteční přednášku, aby nemluvil do prázdného sálu. S Františkou jsme se dohodli, že o hlavní část jednání valné hromady nepřijde, protože většina z nás nechce přijít o její přednášku, a tak dokud neskončí, stejně nebudeme usnášení schopní. Jednání o Základně jsme nechali na Dracon. Michael už sice dostal od Vaška Píchy soubor povídek, ale ještě ani nestačil odhadnout, zda se tolik textu vůbec dá vytisknout za přijatelnou cenu.
       Nejbližším setkáním po valné hromadě bude pragocentrická schůzka ve středu 5. ledna 2000.
Jan Macháček
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK