Logo rubriky
3-4/2000
  SF & F Workshop (další) (173)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

První noc

Literární workshop v pravém americkém stylu Kouzlo osobního setkání nic nenahradí. Neváhejte a přijďte si dát vynadat za svůj literární styl! Vaše práce na dané téma budou na opravdovém nefalšovaném živém literárním workshopu bez milosti rozcupovány vašimi kolegy pod vedením Ivany Kuglerové a Honzy Macháčka. Co je tam špatně, jak kdo co chápe či nechápe, jak by se kdo co snažil vylepšit – vše naživo, s okamžitou odezvou, v bezprostředním dialogu. Stačí jen napsat včas domácí úkol, a pak přijít.
       První kolo se koná na Avalconu 2000 (5.–8. května), druhé na jarním literárním víkendu (19.–21. května). Můžete se zůčastnit jak jediného z chystaných sezení, tak obou – nejlepší bude přinést své dílo už na Avalcon, pak je přepracovat a na literárním víkendu si dát roznést na kopytech druhou verzi. Třetí pak, mimochodem, ještě stihnete poslat do Ikara.
       Domácí úkoly pošlete nejpozději 25. dubna 2000 – čím dříve, tím lépe – na kontaktní adresu Workshopu: SF&F Workshop, Honza Macháček, Pražská 765, 393 01 Pelhřimov; Stačí jeden exemplář, ale s sebou si pak vezměte aspoň dva další, ať se nemusíme všichni mačkat nad jediným papírem a dávat hlavy dohromady příliš doslovně.
       A jaký že je ten domácí úkol?
  • Téma: První noc
  • Rozsah: 1–2 stránky (tj. jako krátké povídky v CKČ, do čtyř normostran)
  • Žánr: libovolný
  • Forma: libovolná
  • Nutná podmínka: Dílo musí obsahovat (v libovolném pořadí a kombinaci) dialog, popis, milostnou scénu a souboj.
  •        Jak vidíte, je to naprosto snadné. Že toho od vás chceme na pouhých dvou stránkách trochu moc? Stručnost je sestra talentu. Proč by například nemohl být dialog, vedený při souboji, milostnou scénou, která obsahuje popis? Že nejlepší námět vám už vyfoukl Isaac Asimov? Inu, to se přece stává.
           Těšíme se na vaše práce. A hlavně na shledanou.
    Honza Macháček
    Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK