Logo rubriky
7/2000
  Cony (další) (175)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

TATRACON 2000

se opět vydařil. Mio zařídil pěkné počasí, které nás neposlechlo pouze v sobotu. Ale popořadě. Tradičně jsme jeli na noc z neděle na pondělí, takže jsme do SNV dorazili ráno a hodinku si počkali na autobus na Čingov. Po uvítání s přítomnými jsme se vypravili na oběd do Poniklece - ceny dvojnásobné, porce poloviční. Již nikdy více! V restauraci nás odchytili Dvořákovi, kteří právě dorazili z Brna, a tak jsme pokračovali ve vítacím obřadu. Bydleli jsme v chatkách, které měly pokoje se 4, 3 a 2 lůžky, kuchyňku vybavenou el. dvouvařičem a ledničkou a společenskou místnost. Jako další spolubydlící byl Samuel z klubu Esper s babičkou.
       Pondělí bylo lenošné, zato v úterý nás čekaly výlety. Pro méně zdatné připravil Mio malý okruh na Tomašovský výhled, ev. Sokolí skalu, vedl nás Peťo Pavelko. Zdatnější se vydali na tradiční pochod smrti na Kláštorisko. Přežili všichni - z obou skupin. Odpoledne nás Terezie odvezla do SNV na nákup, zásobili jsme se na celý týden, ale na to nejdůležitější - Fernet Stock Plzeň - jsem zapomněla.
       Ve středu se vařil tatraconský guláš. Kdo neochutnal, přišel o jeden z nějvětších životních zážitků. Mňam a díky, kuchaři Miro a Igore a Iňo a... Všichni jsme zaříkávali, aby ve čtvrtek nepršelo, protože Mio zajistil autobus na výlet do Vysokých Tater. Nepršelo, a tak jsme si udělali výletík ze Štrbského plesa na pleso Popradské. Je ovšem pravda, že v horách jsme občas procházeli mlhou a několikrát nás přepadl vydatný šplíchanec, tomu největšímu jsme naštěstí utekli do autobusu. Byl to hezký výlet, jenom bych byla raději, kdyby předvoj tak nehnal. Takhle člověk ani neměl čas obdivovat strmé štíty hor a kochat se nádhernou přírodou kolem kamenných chodníčků, jenom jsem se dívala pod nohy, abych se neocitla na zemi, a hnala se stále vpřed.
       Pátek byl zasvěcen odpočinku, hrám a soutěžím. Proběhl dvoukolový turnaj ve Zloději - pardon, v Lavondyss. Pořadí: Jožo Girovský a hned na krásném druhém místě, Zdeněk R. Dvořákovi odjížděli domů pozdě odpoledne, Jarka si nemohla nechat turnaj ujít. Dále se soutěžilo (nejen v pátek) v těchto oborech: znalost hudby ze SF filmů, herců a jejich filmových jmen, poznej film podle jednovětného popisu, znalost Zeměplochy, rýžovalo se nikoli zlato, ale kousky UFO, vyslechli jsme si přednášku věrohodnosti argumentů záhadologů, zvláště když pracují s čísli...
       Dětičky byly věčně zalezlé u playstation, popř. sledovaly video. Technika byla v naší chatce. Bylo to fajn z toho důvodu, že děti nevyžadovaly naši pozornost, ale na druhé straně hry i video dělaly rámus, k tomu přičtěte komentáře, výkřiky a hádky o pořadí, a tak není divu, že z toho Jarku i mě bolela hlava. Hry tedy mohly jet jenom bez zvuku.
       V sobotu dopoledne pršelo, a tak se plánovaný výlet do Suché Belé odsunul na odpoledne. Tím se získal čas na sledování videa: Simpsonovi, Blade, Vetřelec IV, Hvězdné války Epizoda I, Matrix. Dětičky zíraly, ale při Bladovi jsem šla s Verunkou raději ven. Doufám, že malá neměla divoké sny. Odpoledne jsem už balila. Tatracon utekl jako voda. Díky, iFane, žes nás odvezl večer na vlak. No a ráno v neděli jsme už byli v Praze a celý den se z té dovolené zotavovali. Za rok zase!
Michaela
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK