Logo rubriky
13/2000
  Cony (další) (179)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

Minicon 00

18. listopadu se conal nejmenší z conů. Je již tradicí, že se Minicon každoročně odehrává v Národním technickém muzeu. Trvá sice jen jeden den, ale přes to, nebo právě proto, je jedním z nejpříjemnějších SF akcí. Také program je vždy velice kvalitní a je obsazen nejlepšími z nejlepších.
       Letošní Minicon zahájil Ondřej Neff s přednáškou 11 let poté, ve které shrnul vývoj SF u nás od posledních totalitních let až do doby současné. Přednáška byla velice zajímavá a těm, kteří ji neslyšeli, doporučuji přečíst si ji v Interkomu.
       Také Vlado Ríša vystoupil se svou přednáškou o Ruské SF, která je na tom velice špatně. Brněnská překladatelka Dana Krejčová přednášela o tom, jak by asi vypadal drak podle veterinářů. Svou přednášku však mohla pojmout daleko poutavěji a nevyhýbat se besedě k tématu. Jako každoročně vystoupil SFK Spektra se svým úchylným divadlem a jako obvykle se promítala předpremiéra filmu. Tentokrát to byl film Frekvence, který nemohu, než doporučit. Celý dojem sice kazí závěrečný americký happyend, kdy spolu všichni kladní hrdinové tří generací hrají baseball.
       Možná by se toho dalo napsat víc, ale protože jsem dělal pořadatele, musel jsem sedět u vchodu a vybírat dobrovolné vstupné. Noc se velmi povedl a, jako ostatně každý rok, nezbývá než konstatovat, že klub Julese Vernea umí.
Richard Klíčník
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK