Logo rubriky
13/2000
  Cony (další) (179)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

Před Draconem

Byla už sobota devátého, krátce po půlnoci a já jsem pořád nevěděl, jestli má cenu tohle psát. Ale začal jsem. A taky začal Dracon 2000, jen jsem si ten start představoval jinak. Když jsem kolem půl třetí odpoledne dorazil na Santon, přivítala mne nemilá zpráva - promítání Stopařova průvodce opět nebude. Kontrolní otázka: Proč si už přestávám připadat jako vůl? Odpověď: Už si pomalu zvykám. PeSovi zhavaroval počítač v tu nejnevhodnější chvíli, takže i když máme všechno do poslední nadávky nadabováno, sestříháno je prd. V ten moment mi odpadl hlavní důvod pobytu a jelikož mou druhou povinnost - výklad zvěrokruhu Církve Futuristů nového začátku - jsem již dříve kvůli chřipce předelegoval na kolegu, šel jsem pozdravit známé. Řekl jsem ahoj Pagimu a zaregistroval prezidenta Rampase, pak jsem si vyzvedl u Tuneláře placku a program, abych se mohl mlátit do hlavy, o co všechno přijdu. Marvinovi jsem věnoval úvodní projev k premiéře Stopaře s tím, že ho schová jako raritu, ale on to syčák hned večer použil při křtění CD s draconskými koledami a přečetl i ty invektivy na jeho a Victorovu adresu. Teprve teď vypadám jako vůl. Podle zpráv od Klikina šerpy pro administrátory Církve dorazili v pořádku - aspoň DiaCon Victor vypadal na fotce impozantně. Objal jsem Maggie, aby Amis neviděl a na záchodě jsem objevil Vogona. I Yeti a Zdena Štouračová byli. Pak proběhl kolem Pavel Závischka, že už má čas jen na jedno jídlo a honem na prezenci. Při odchodu jsem si všiml, že prezence stále pořádně nezačala a fronta zhoustla - důsledkem toho všeho bylo, že na původně plánovanou premiéru Stopaře přišlo prý deset lidí, kteří pak museli přetrpět draconské koledy. Nakonec je snad i dobře, že se to nepromítalo, pokud takovou premiéru, tak raděj nic. Jestli bude Istrocon zase v SÚZe, je tamní kinosál nejreprezentativnější prostor, co jsem na conech viděl.
       Poněkud rozladěn začátkem Draconu jsem si šel vylepšit náladu návštěvou disneyovky Dinosaurus. Býložravý génius Aladar, jeho adoptivní tlupa stromových opic a stádo na cestě do hnízdiště po pádu meteorického roje mi náladu opravdu vylepšili. Kvalit Života brouka to sice nedosahovalo, ale animace byla výborná, příběh obstojný a cena mírná. Na zpáteční cestě jsem se ještě zastavil v Arrakisu a v Greenwichi, kde si Velan před odchodem na Dracon dal večeři a tahal ze mě rozumy o Santonu a organizaci conu vůbec. Jedna jeho informace mne potěšila - tiskárna stihla termín a druhé zmrtvýchvstání RAMAXu je započato, sobotní Marchlíkova prezentace spojená s křestem nejspíš bude. Škoda že to neuvidím.
       Když jsem před půl osmou vcházel na 3. nástupiště , prošel kolem mne povědomý hromotluk a za ním - lehce dezorientovaná - půvabná dívka. Mám paměť na tváře a tak jsem neváhal a ještě se vrátil. Konečně jsem si mohl osobně potřást pravicí s E.Kocourkem a hodit očkem po jeho krásné dceři - teď mne mrzí dvojnásob, že vypadám, jak vypadám :-). Naznačil jsem jim spojení na Dracon a s nostalgickými myšlenkami na nové známé, které jsem si během svého špiónování udělal v Chotěboři, Šumperku, Bratislavě a Praze a které kvůli chřipce neuvidím v Brně, jsem nasedl do vlaku a odjel domů. Tímto končí neofanské vyzvědačství Milese Tega. V novém miléniu dinosaurům zdar! A nebo že bych ještě pomluvil Pragocon? Nikdy neříkej nikdy, jak praví kolega 007.
       A ještě něco - někde jsem slyšel návrh, že bychom měli Dracon přestěhovat do Bratislavy do SÚZy. Já jsem rozhodně pro. Je to tam hezčí, přehlednější a hlavně prezence se děje papírově, tudíž rychle. Od Brna je to kousek. Co vy na to?
Miles
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK