Logo rubriky
13/2000
  SF & F Workshop (další) (179)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

Valná hromada 2000

Na letošním Draconu jsme dostali k dispozici jeden ze salonků již v pátek 8. prosince od 21:30 hodin, kdy většina účastníků mohla mít už legendární draconskou frontu za sebou, a přitom nebylo na programu nic obzvlášť významného a přitažlivého. Přesto se nás tam sešlo pět a půl – já, Jarka Nováková, Jiřina Vorlová, Zdeňka Lukovská, Milan Štajer a Milan Petrák, který tam vlastně oficielně nebyl, protože po celou dobu jednání probíhala dole u vchodu jeho registrace (na pokoji, kde mu pořadatelé rezervovali místo, se nedopatřením ocitl někdo jiný, a najít náhradní lůžko nebylo snadné). Aby nám nebylo smutno, zaskočil se na nás podívat Michael Bronec, ale když se přesvědčil, že žádné životně důležité záležitosti Workshopu neřešíme, chviličku poklábosil, omluvil se a běžel pokračovat v prodeji knížek.
       Protože usnášení schopná valná hromada nebyla, přátelsky jsme si popovídali, o ničem jsme nehlasovali a záležitosti Workshopu budu i nadále spravovat já, jak se mi zlíbí. Což samozřejmě neznamená, že si nemohu dát od ostatních poradit. Zejména kdybyste věděli co s tím, že klasický společný režim zřejmě definitivně zahynul na nedostatek zájmu, ozvěte se, třeba na vás dám.
       Ačkoliv jsme se na ničem neusnesli, jednu důležitou zprávu přece jenom mám. Je už staršího data, ale mám takové podezření, že jsem si ji zatím nechával pro sebe. Možná si ještě vzpomenete, jak jsme se roku 1996 snažili rozložit práci, již dosud zastával Jam Oščádal, na bedra několika lidí, abychom ji unesli. Tenkrát se Michael Bronec stal šéfredaktorem Základny, Vašek Pícha si podržel šéfredaktorství literární části a Tomáš Kohl se ujal části publicistické. Když později odjel Tomáš na čas do Ameriky a z Workshopu se zvolna tiše vytratil, přešla jeho funkce jaksi samovolně na Michaela a splynula s šéfredaktorstvím. Michael se pak koncem loňského roku rozhodl, že Základna 9 bude jeho Základnou poslední, a pro časy budoucí předal funkci Ivaně Kuglerové. Nakonec na letošním jarním Literárním víkendu dovršil Vašek centralizaci moci tím, že předal Ivaně i literární část Základny.
       Oznamuji proto, že od čísla 10, jež se právě chystá, je šéfredaktorkou Základny Ivana Kuglerová. Pokud jste dosud nenarazili na důvod předcházet si Ivanu, nosit jí květiny, kupovat pití a tak dále, teď už jej máte. Adresu, na které můžete Ivaně nabízet povídky a články do Základny, zveřejním, až si Ivana přečte toto oznámení a vyjádří se k tomu.
       Těším se na vaše náměty k práci Workshopu a na shledanou při nějaké příští příležitosti.
JM
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK