Logo Interkomu
1/2001
  Fandom v datech (další) (180)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 -2001

Hvězdný bulvár

  • 14. prosince se nás sešlo, jak v Krakatitu tak i u grobiána Pavlovského (tuším, že dokonce osobně přítomného), docela dost. Zdá se, že koho Dracon nezabije toho posílí. Tuším, že tehdy jsem od RIP dostal jeho pozoruhodnou esej o díle F. K. Dicka. A od Caroly vzkaz, že své příspěvky vskutku píše ve WinTexu (windowsí T602). Je mi to ale platné jak mrtvému zimník. Carolo, ukládej to v něčem jiném.
  • 15. prosince odešel do tisku Interkom 13/2000. Na inzine.cz se objevila Draconská přednáška Františka Novotného.
  • 21. prosince V Krakatitu byla Dana Krejčová se Pes+em a spousta dalších. Popřáli jsme si a já spěchal do Čáslavské sebrat dobrovolníky na skládání posledního IK v tomto tisíciletí. U grobiána Pavlovského byla sváteční nálada, Filip Gotfrid hostil přítomné citrónovou becherovkou (koho on to asi volí), moc dobrou, i já jsem dostal, jen jsem za to musel Filipovi nabídnout tykání. Mimořádně se kvůli blížícím svátkům nečekalo na pondělí, ale skládali jsme u mě v práci. Petr K. s Gudrun a Richardem Klíčníkem přivedli ku pomoci hosty z Krakatitu, Editu Dufkovou, sestry Lukačovičové a podstatnou část SF klubu Terminus, takže práce byla rychle hotova. O sváteční atmosféru se postaraly nahrávky Draconských koled a Conanských zpěvů Nalima Lidochaze vydaných péčí Egona Čierného (podíval jsem se teď na seznam štvavé petice na podporu proti(opo)vládních televizáků a Egon má krásné (určitě protekční) číslo 100, zdá se, že se od Charty 77 nic nepřiučil).
  •        Dalším nepoučitelným se jeví redakce Ikarie. Vyšla už jednička roku 2001 a rozdílů proti předchozím číslům si všimne jen znalec hnidopich.
  • 22. prosince jsem asi naposledy dovlekl k balíkové přepážce Interkomy k hromadnému podání formou poštovního novinového výpalného.
  • 24. prosince a ostatní volné dny před a po Vánocích jsem věnoval tvorbě redakčního systému pro záhadologický server Fenomen cz. Pokud potřebujete něco, co vám vyrobí z Wordu html stránky s obsahem, archívem, možností vkládat tabulky, reference a obrázky, ozvěte se.
  • 28. prosince V Krakatitu mají inventuru a Filip Gotfrid v Čáslavské také nebude, riskuje život někde na lyžích. Každý svého štěstí strojvůdce. Využil jsem toho a zašel do Velmi jemného klubu Limonádový Joe. Vedle redakce Neviditelného psa a Sardenu jsem tam potkal Martina Čapka (jeho jméno je omylem uvedeno v předminulém IK místo Martina Momega Vaňka) a Alexe Andrého. Dinosauři si na ně vzpomenou z působení v SF klubech Nostromo, Ada a AFSF. S Jitou Splítkovou jsem domluvil podrobnosti svého účinkování na Pragoconu, popřál si s Františkem Novotným a ostatními a vydal se vstříc Novému roku.
  • 29. prosince jsme s Vláďou „záhadologickým“ Mátlem nasypali do domény www.fenomen.cz první články. Nenechte si ujít např. článek o prackatém červu od Ivana Mackerleho.
  •        Večer jsem byl s Michaelou na Kavčích horách zjistit, co se děje. Zdá se, že politicky uvažující obyvatelstvo má už dost oposmluvni arogance a zpupnosti nedovzdělanců v parlamentu a ČT se stala vítanou rozbuškou.
  • 31. prosince 2000 Silvestr, jsem zvědav, co se dělo na SilvesterConu a u Pagiho. Mé přátele postihlo nějaké hromadné churavění, Inka Hanušová si zlomila žebro, a když se zasměje, tak ji to bolí až k slzám. Vlastně velmi příhodné k tomu co se děje na Kavčích horách a sekretariátních norách. Toshiko Hraničková zase prodělala operaci páteře a dověděl jsem se, že dost nemocný je i autor Slovníku SF autorů Martin Šust. Byl to divný konec roku. Musím se zeptat ostatních přítomných, možná jsem jen pod vlivem kocovinové deprese.
  • Milenýcon 2000
  •        Poslední con XX. a první XXI. století pořádal z noci 30.12. 00 na 1.1. 01 sfk NYX u Marvina. Hráli se Duchové, démoni a draci, udržovala se tradice nafukovacích balónků a čekal se konec světa. Vyvrcholením celé akce byl půlnoční ohňostroj a zapálení stromu stojícího před domem.
           Conání se zúčastnili členové Církve futuristů nového začátku, sfk Badlands, Pochmurná neděle a scifi server prvního oficiálního českého klubu Hvězdné brány.
    Pet „Pštrross“
  • 1. ledna 2001 jsem jen ztěží vybral spánkový dluh a místo práce na dalším IK jsem jen zanesl do IK účetnictví jména vzorných předplatitelů. Za oknem prší, až to zmrzne bude Praha dopravně zcela ochromena. Nevím, zda se dostanu do práce.
  • 4. ledna v Krakatitu poměrně klidno. Michael Bronec mi předal seznam Strakami vydaných románů, povídek a fanzinů. Jana Rečková odhlásila odběr IK pro depresi, kterou jí způsobil odstavec věnovaný její povídce v jeho ročním hodnocení domácích povídek v Ikarii. A Pagi mi předal novou Fantáziu (už č. 16).
  • 5. ledna mě v rachotě navštívil Richard Klíčník, rád bych s ním pohovořil, jak řádil o Silvestru, leč byl poslední den, kdy bylo třeba vykázat svému chlebodárci činnost za uplynulý měsíc.
  • 6. ledna se konečně dostávám k práci na IK, který právě čtete. Doufám, že naši milí čtenáři a naše krásné čtenářky nebudou muset čekat dlouho, občas si stěžují, jak jsou z toho dychtivého čekání celí(é) pryč.
  •        No, bude to docela rušný leden, vyrazit z nakladatelů seznamy jejich produkce pro Akademii SF, vstoupit v jednání se Světem knihy, abychom zase nedostali čas někdy v neděli odpoledne...
  • 22. prosince. se na náměstí Svobody v Brně konal další Vánočcon. Tentokrát byl i host až z Prahy, rum až z Jamaiky, písně až z Bornea, vejce z pštrosa, jedlá plastelína a vánočka od Pitera. Panelové diskuse v cihlovém bytě na aktuální témata minulosti a budoucnosti moderoval Piter – Obzvlášť velký vezír ve výslužbě.
  • 25. prosince se brněnští SF a filmoví fanové vydali na základě informací z internetu do kina. K jejich nemalému překvapení (já tedy překvapen nebyl) místo „Rudé planety“ je čekal šklebící se Jim Carrey jako „Grinch“. Jediný, kdo utekl, byl Piter.
  •        Některým to ještě nestačilo a následující den se skutečně na „Rudou planetu“ vypravili. Čest jejich památce.
  • 5. ledna byl den šestý, totiž „Šestý den“ – akční SF s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Jen u nás v Brně nechápeme proč v kině inzerovali „Děsnej biják“ až jako příští program.
  • 10. ledna jsem navštívil představení knihy Ivana Straky v antikvariátu Universum (vyzdobeném Jitou Splítkovou). Úvodní slovo měl zpěvák a textař Oto Klempíř ze skupiny JAR, z Gentlemanovy knihy četl Honza Kantůrek a hudební doprovod obstaral kdo jiný než Richard Klíčník. Ze známých tam byl ještě Pagi a Egon Čierny, který mi vysvětlil, že on už nic nepodepisuje, že EČ s dlouhým y na konci je jeho syn.
  • Zdeněk Rampas
    a Marvin
            
    P.S.: Nějak mám pocit, že zprávy z Brna nejsou úplně realistické (i když snad Petra referovala o Milenýconu méně subjektivně).
    Pokračování příště
    Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště