Logo rubriky
3/2001
  Fandom (další) (181)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

Drobné zprávy

Scifisti jdou do nebe

Český astronom Petr Pravec (ppravec@asu.cas.cz) objevil několik nových planetek a jednu z nich hodlá pojmenovat po nějaké osobnosti české sci-fi, případně fantasy (lhostejno zda spisovateli, redaktorovi, ilustrátorovi či osobnosti jinak významné). Výběr konkrétního jména se rozhodl ponechat na fandomu, proto přemýšlejte, kterou osobnost, ať už mrtvou nebo živou, byste rádi dostali na nebesa. Organizaci zajišťuje Lukáš Mečíř (lukas.mecir@seznam.cz). První kolo se odbude e-mailem, případně i klasickou poštou, a mělo by být vyhlášeno co nejdříve. Každý, kdo se jej zúčastní, navrhne jednoho kandidáta; deset nejčastěji navrhovaných osobností pak postoupí do kola druhého, v němž se hlasováním na serveru http://planetky.astro.cz rozhodne o jméně pro planetku. Sledujte server případně kontaktujte Lukáše Mečíře nebo Pavla Kotena (koten@asu.cas.cz).

Aval©on — sleva pro SR

Po prudkém zvýšení cen na Slovensku vyhlásil Vašek Pravda, že SFK Avalon poskytne účastníkům ze Slovenska 20% slevu na vstupném. Pokud se přihlásí předem a na místě nebudou nic (například jídlo nebo ubytování) měnit, zaplatí Slováci (ze Slovenska, nikoliv ti, kteří žijí v Česku) 200,- Kč a Slovenky 160,- Kč, nepřihlášené Slováky přijde vstup 250,- Kč, Slovenky na 200,- Kč. Ceny za ubytování a jídlo se nemění, platit budou Slováci (i předem přihlášení) na místě, v českých korunách.

KJV na webu

Klub Julese Vernea a nakladatelství Poutník si založili webovské stránky na adrese http://poutnik.webpark.cz

Okno do budoucnosti

Vašek Pravda již dnes poskytuje informace o Euroconu 2002 na webovských stránkách http://eurocon2002.sci-fi.cz — zatím tam najdete logo od Zdeňky Lukovské a předběžný rozvrh programu.
Jan Macháček
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK