Logo rubriky
5/2001
  (183)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

Veselá historka z Krakatitu aneb nehubněte a neholte se

Ač si občas stýskáme, jak málo je nás, že ani neuživíme své knihkupce a vydavatele, stačí, když se někdo pár měsíců neukáže nebo se oholí, a je na veselou historku zaděláno.
       Když jsem onen památný čtvrtek po zombijské podpisovce odcházel z Krakatitu, pozdravil mě jakýsi urostlý, trochu povědomý mladík (oči už moc neslouží a navíc stál proti oknu), který se pak přitočil k Přemkovi Houžvičkovi. Protože jsem už čtvrt hodiny odcházel a stále jsem byl na místě, nezdržoval jsem se zjišťováním, o koho jde, s tím, že se zítra zeptám Houžvičky.
       Ráno jsem na to v práci ovšem zapomněl, leč první, kdo mi ten den volal, byl Přemek. Zda nevím, jak se jmenuje člověk, který jej vyhledal v Krakatitu?, zná jej jen z Internetu a knižních burz na Smíchově. Hořce jsem se nastalé situaci zasmál, ale netušil jsem, že ještě bude mít odpolední pokračování. To mi došel následující mail: „Byl jste to včera v Krakatitu vy? Nemám paměť na obličeje a byl jsem v tu chvíli natolik zaměstnán snahou vzpomenout si, kdo z těch lidí by mohl být Houžvička, že jsem jaksi nereagoval...
       Abyste se tak snadno nedověděli o koho šlo (v IK publikoval povídku a recenzi SF encyklopedie), uvedu jen jeden z jeho četných pseudonymů: Harry Crasst.

Harry Crasst – STRACH NAD ALBRECHTOVEM

Kniha, kterou se knihkupci štítí prodávat! Prakticky v žádném obchodě nedostanete tento dnes již kultovní román – postmoderní antiutopii ze světa, jemuž vládnou řezníci a zelináři, brutální pornograficko-filosofickou detektivku, cynicky se pošklebující celému lidstvu. Nedávejte ji číst své ženě, nechcete-li, aby vás od té doby tu a tam nepronásledovala zkoumavými pohledy!
       Paperback, 152 s., 69 Kč.
       Na adrese www.lege.cz/nabidka.htm najdete jediný legální způsob, jak knihu získat.
       
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK