Logo rubriky
8-9/2001
  Cony (další) (186)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

Střípky z Tatraconu (postřehy zastupujícího špiona)

Mirek Dvořák (bez nemocné Jarky jen s Terezií) dorazil pozdě až ve čtvrtek a ještě dost přetažený, takže ho takřka do konce Tatraconu nepřestávala bolet hlava. Nicméně nezanedbával své rodičovské povinnosti, jak naznačuje odposlechnutý rozhovor s jedním nejmenovaným fanem (s housličkami).
       MD: Richarde, to je moje dcera Terezie...
       RK: Já vím, známe se, hráli jsme spolu...
       MD: Dobře, to stačí, tímto ti ji oficielně představuji, a vše ostatní, co potřebuješ vědět, je poloměr oblouku, kterým se jí budeš vyhýbat.

Veselá příhoda Tatraconská

       Cosi jsem kutil na verandě velitelské chaty a trochu konverzoval s Igorem M. Igor seděl na dece pod chatkou, když Heňo přivezl (asi ze Spiše) další účastníky. Z auta se vyřítilo děvče a vyboskalo Igora, jak jen temperamentní slovenské fanynky umí (trochu mi to připomnělo způsob, jakým dává najevo radost ze setkání hodně velké štěně, povalila ho a ...). Pak se odešla ubytovat a já se přišel zeptat Igora, cože to máme za nováčky. „To jsou ty radosti středního věku,“ odpověděl mi, „děvčata se na tebe vrhají, ale ty si nemůžeš vzpomenout, jak se jmenují“.
       Byla to Piškota, jak jsem se dověděl, když ji Melkor fotografoval před pišingrovým dortem údajně určeným na Marvinovy narozeniny (dodatečně blahopřejeme, Marve).
        
*** Melkor byl skupinou rodičů navržen na důstojnický velkokříž fandomu za to, že jako Pán Jeskyně alespoň na čas zabavil jejich nesnesitelné ratolesti. *** Nejlepší langoše na Slovensku dělal Mikeš z Šumperka (a proč by zrovna v tomto neměli být šumperáci nejlepší, pravil Ifan), Jolana i já jsme projevili zájem si ho vzít... *** Tatraconští dinosauři, i když na Slovenku by možná bylo trefnější hovořit o šlechtě fandomu, nevymírají, Mio, Igor, Miro a Šimon mají zdatné pomocníky v nové generaci, kam patří třeba Krtko, Čonky, Frenkie, Robo a další... *** Hra Den trifidů bude pokračovat ještě nejméně tři roky, snad to nějak přežijeme, my i Šimon. Mio to má rozmyšlené až po slavnostní vyhlášení vítězů v roce 2005. *** Další generace fandomu se zdá být zajištěna, i pokud by hnutí neofanů selhalo, zdá se, že se dokážeme reprodukovat z vlastních zdrojů. Samko Púll patří ke druhé generaci scifistů, dcery Mira a Šimona a Igorova neteř mohly mít v době prvního Tatraconu tak rok a dnes... (A to nemluvím o Pagíčatech, Halienovcích a jiné drobotině). *** Přítomen byl i špion 007, alespoň podle tajemného záznamu v kronice pořádajícího klubu Alien/SNV. *** Jolanu ozbíjali v autoservisu (už název je klamný, ty nikdy nenapadlo, že poskutují služby) tatranští loupežníci, kterým ještě musíme udělat ostudu. *** Pod vedením Slávka Slaboně jsme snědli (a přežili) houby, o kterých jsme do Tatraconu vůbec netušili, že existují. *** Letošního Tatraconu se zúčastnili fanové z Brna, Šumperka, ČB, Prahy, Plzně, Košic, Blavy, BB, SNV, a ještě další, kterým se podařilo zůstat neodhaleni *** Tatracon je příležitost ke skutečnému a neuspěchanému formování československého fandomu. Kdo na něm strávil druhý srpnový týden, nemůže o existenci československého fandomu ani o jeho budoucnosti pochybovat.
agent W4C
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK