Logo rubriky
10/2001
  (187)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

RPR – Rubrika pro rozzlobené

Ramax 9/2001

Už dlouho nám redakce slibuje, že se s opuštěním dětských střevíčků zbaví i dětských chyb. Jen ještě chvíli vydržte a dočkáte se konce našich začátků. RAMAX 9 mi ale připomíná spíše začátek konce. Obsahuje sice spoustu nového a hodně dobrého, ale co je v něm dobré, není nové, a naopak.
       Recenzí je snad o čtvrtinu méně, než jsme uvykli. Tři strany zabírá výčet filmařských chyb a opominutí v Matrixu. Okolo 30. upozornění na pistoli, kterou jedna kamera vidí a druhá ne, to ale začíná být nudné. Druhý díl Dračího ohně a ostrých mečů se nám rozlezl již na sedm stran a ne dosti na tom, je následován rozhovorem s Radomírem Suchánkem, ve kterém nám starším chybí již jen ono máte pravdu, soudruhu redaktore, (mladší si je mohou nahradit dnešním to je velmi dobrá otázka). Martin Fajkus sice označuje své otázky jako všetečné, ale marně jsem mezi nimi hledal, kdy že vyjdou slibovaná opravená vydání Gibsona a dalších autorů, které Suchánkovi pohůnci tak zprasili?
       Věru bojím se okamžiku, kdy otevřu Ramax 10 (vyjde asi dřív než tento Interkom) a najdu tam rozhovor s Ivo Reitmayerem o překládání nebo s Václavem Soukupem o podnikatelské etice.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK