Logo rubriky
11-12/2001
  SF & F Workshop (další) (188)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

Mikulášský workshop

Pro velký úspěch Workshopu lorda Trollslayera na Bohemiaconu 2001 vyhlašuje SF&F Workshop u příležitosti Draconu 2001 (7.–9. prosince 2001) workshop nový, mikulášský. Pošlete nejpozději do čtvrtka 29. listopadu 2001 aspoň jednu povídku na adresu workshop@scifi.cz a na Draconu dostanete k Mikuláši hodnocení od lektorů SF&F Workshopu a od ostatních účastníků. Workshop bude, stejně jako na Bohemiaconu, řídit Ivana Kuglerová.
       Neposílejte povídky, se kterými chcete soutěžit v Ceně Karla Čapka – za prvé byste tím ohrozili anonymitu soutěže a za druhé workshop stejně proběhne až po její uzávěrce.
       Pokud by e-mail workshop@scifi.cz nefungoval (nebo pokud byste vůči němu měli nějaké výhrady), můžete použít adresu aql@seznam.cz. Účastníci soutěže „O železnou rukavici lorda Trollslayera“, jejichž soutěžní práce nebyly na Bohemiaconu rozebrány, mohou mailem na tuto adresu přihlásit do mikulášského workshopu své soutěžní povídky, aniž by je posílali znovu. Nemáte-li možnost použít elektronické pošty, můžete poslat své práce na disketě poštou klasickou na adresu SF&F Workshop, Honza Macháček, Pražská 765, 393 01 Pelhřimov, musíte to však stihnout už do středy 28. listopadu 2001 – co nedorazí do pátku, nebude přijato. Práce v klasické papírové podobě přijímáme jen v případě krajní nouze, nemáte-li opravdu žádnou možnost poslat je v podobě elektronické, a bez záruky.
       Snažte se psát z e-mailu, na který vám lze odpovědět, nebo vhodnou adresu pro odpověď uveďte v průvodním mailu – budeme vám na ni průběžně posílat práce ostatních účastníků. Kdo pošle své povídky na disketě, dostane ji poštou zpátky s povídkami ostatních (snad se vejdou); povídky mu, bohužel, přijdou všechny najednou až v týdnu těsně před Draconem. Najde-li se někdo, kdo nemá možnost pracovat s elektronickými texty, setká se pravděpodobně s pracemi ostatních až na Draconu; každopádně s sebou na Dracon přivezte tři až čtyři papírové exempláře svého textu, možnost nahlédnout do nich přijde jistě vhod.
       Povídek můžete poslat, kolik chcete, ale bude-li jich více, nemusí se dostat na všechny, proto si raději určete, u které vám na hodnocení záleží nejvíc. Rozsah povídky by neměl překročit 20 normostran (36 000 znaků včetně mezer); delší práce nebudeme přímo vyřazovat, ale neručíme za to, že je někdo vůbec včas dočte, natož zhodnotí. S elektronickým formátem povídky si snad nemusíte dělat starosti, pokud se nebudete vysloveně snažit najít něco opravdu exotického, měli bychom si s vašimi texty poradit; uveďte ovšem, máte-li na použitý formát nějaké zvláštní nároky vy, ať vám můžeme poslat práce ostatních účastníků v podobě, v jaké je přečtete.
       Účast v mikulášském workshopu je bezplatná, dobrovolné příspěvky na činnost Workshopu budete moci zaplatit zakoupením lísků do tomboly.
Jan Macháček
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK