Logo rubriky
3/2002
  Cony (další) (192)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

EUROCON: 1. – 3. 7. 2002 Praha a 3. – 7. 7. Chotěboř

Poprvé v ČR budeme mít možnost hostit vrcholné evropské setkání fanoušků literatury, filmu, Internetu a her, zaměřených na science fiction a technologie budoucnosti, fantasy a mytologii, horor, kosmonautiku a astronomii, UFO a záhady, historii a budoucnost. 30 let od prvního Euroconu v Itálii dostal čest uspořádat tuto akci SFK Avalon, jehož Avalcony znáte.

Praktické informace

Přihlášku obětavě naprogramoval Adam Šnobl, spolupořadatel Pragoconu, naše stránky připravil Aleš Kostka, zvaný ALKO, spolupořadatel PSSTconu. Pracujeme na nich i nadále, řada věcí se bude přepracovávat, aby byla ještě srozumitelnější, ještě přehlednější a samozřejmě co nejpodrobnější a v několika jazycích. Berte prosím tyto stránky jako hlavní informační zdroj, který podpoříme dalšími propagačními aktivitami. Věřte, že při tom množství účastníků i přednášejících bude téměř nemožné odpovídat přímo na jednotlivé dotazy. Prosíme proto o pochopení, že maximum komunikace se budeme snažit vést přes stránky, on-line registrace účastníků i přednášek nám ušetří strašnou spoustu práce. Děkujeme za pochopení.
       Zajišťujeme ubytování v hotelích, ubytovnách, spacích vagonech, tělocvičnách a třídách pro 1500 účastníků. Myslete na to, že o každou postel bude bitva a protekce nepomůže. Je jich sice v Chotěboři 400, za Chotěboří dalších 80 a v Havlíčkově Brodě další, ale při očekávané účasti na této obrovské akci bude jistě zájem vyšší než nabídka. Asi 800 míst počítáme pro spacáky a není problém přidat další, ale jednak to musíme vědět předem a také čekáme hodně účastníků z Polska, pro které bude náš Eurocon levnější než jejich vlastní.
       Připomínám jen, že ubytování rezervujeme až po KOMPLETNÍ PLATBĚ za vše, co si v přihlášce vyberete, připomínám, že dodatečné dopřihlašování ubytování a druhu vstupného bude bráno jako nová přihláška, tedy s datem změny. Bez výjimek a bez vlivu osobních vztahů, protože celý proces musí běžet co nejvíc automaticky.
       Doporučujeme si objednat i stravování, pomyslete na stovky lidí, kteří se prostě do restaurací nevejdou, i dopravu (do Chotěboře se o prázdninách prakticky jinak nedostanete, opět jde o stovky lidí). Stravování a dopravu je možné si doobjednat a zaplatit i později, nebude to mít vliv na vstupné a ubytování.
       Připravujeme bohaté materiály pro účastníky obsahující dlouho očekávaný SF CD ROM, plastikový model kosmické lodi a další zajímavosti včetně plakátu conu, různých časopisů atd.
       Přednášející se mohou již teď hlásit jako běžní účastníci, i oni musí zaplatit vše. Své nabízené přednášky a jiné pořady pak musí registrovat na on-line registraci přihlášek. Akceptujeme-li nabídku a zařadíme do programu, bude vyplacen po ukončení pořadu příslušný honorář. Podrobnosti na našich stránkách. Opět prosím pochopte, že jinou možnost, než automatizaci, nemáme. Děkuji.

Program a hosté

Eurocon není jenom jeden con, je to hned několik conů:
Eurocon (s vyhlášením cen Evropského Fandomu)
Parcon (národní con s vyhlášením výsledků Ceny Karla Čapka)
Avalcon (klasický con s výbornou pověstí)
       Gamecon (DrD, AD&D a jiné RPG, PC hry, Magic The Gathering a jiné karetní hry – turnaje, přednášky o hrách, venkovní hry – dřevěné bitvy, paintball)
       StarTrek Con (Star Trek a jiné seriály – Hvězdná brána, Červený trpaslík, ...)
       StarWars Con (pro příznivce filmů Hvězdné války)
       Babylon 5 Con (pro příznivce stejnojmenného TV seriálu a filmů)
       Zeměplocha Con (pro příznivce Úžasné Zeměplochy Terryho Pratchetta)
       Fantastická Fakta (UFO, záhady, pyramidy, ...)
       Futuristický kongres (trendy v technologiích a společnosti: internet, počítače, biotechnologie, nanotechnologie, lékařství, komunikace, chemický průmysl, ...)
       Demoparty Fiasko (národní soutěž programátorů demo a intro programů, hudby)
       Manga & Anime (přednášky a video projekce japonských animovaných filmů)
       Pán prstenů (přednášky, soutěže a možná i hosté z filmu)
       Velmi široký program pro všechny v 13 souběžných programových liniích v Chotěboři zahrnuje: Vážné a humorné přednášky vědců, odborníků, redaktorů, fanů, spisovatelů. Diskuse, besedy, literární dílny, počítačové a karetní a na hrdiny a jiné hry, testy a soutěže, filmové a video projekce, výstavy, koncerty, prohlídky, prodej knih a her, setkání, oslavy, párty, Fantasy show, Miss Avalcon, European Fandom Awards, Cena Karla Čapka, Divadlo Úžasná Zeměplocha, ...
       
       Euroconu se zúčastní vzácní hosté: George R.R.Martin (již si koupil letenku), Robert Holdstock (má rezervovanou letenku), Kir Bulyčov, Andrzej Sapkowski, William King, Isobelle Carmody, Rafal Ziemkiewicz, zváni jsou i další hosté, například Wolfgang Jeschke, herci ze Star Treku a Star Wars ... A pochopitelně celá plejáda spisovatelů, redaktorů, malířů, odborníků a známých fanů z České a Slovenské republiky a Polska.
       Pro zahraniční účastníky v Praze je pořádán speciální program (prohlídka města a výlety). Některé přednášky budou v angličtině nebo dalších cizích jazycích, budou tlumočeny do češtiny, některé přednášky české budou mít anglické titulky, tak, aby i zahraniční účastníci měli kam jít. Kromě toho připravujeme výlety i do okolí Chotěboře.
       
       Informace a přihlášky včetně on-line registrace najdete na:
       http://www.avalcon.cz
       info@avalcon.cz
       
       Neváhejte, tato příležitost se nebude opakovat!
        
Vašek Pravda – SFK Avalon

Tatracon

       Mio Butora vzkazuje:
       Vážení scifáci, tatracoňáci,...
       dovoľujeme si Vás pozvať už na 15. dovolenku
rovnako postihnutých jedincov TATRACON 2002 v Slovenskom raji – Čingove v areáli TJ Tatran Ďurkovec v dňoch 5. – 11. 8. 2002. Viac sa dozviete na http://www.tatracon.host.sk/
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK