Logo rubriky
10/2002
  SF film (další) (197)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

DOGMA

Že zřizovatelé multikin mají (možná) obchodní talent, ale naprosto se neorientují v běžném životě jsme poznali s Bí na vlastní kůži. Shoda náhod a pracovních povinností tomu chtěla, že na Nejhorší obavy jsme se vypravili 11. září – zdůrazňuji, že bez jakéhokoliv postranního úmyslu – podle magazínu Houser na osmou hodinu večerní do Nového Smíchova. K našemu překvapení však film nehráli (promítali místo něj 11'09'01) a na naši stížnost ohledně otištěného programu prodavačka dotčeně prohlásila, že v u pokladny dostupných materiálech mají již týden ohlášenu změnu.
       Že nechtějí ausgerechnet ve středu 11.9. promítat politický thriller je venkoncem jejich věc, ale ŽE VE SVÉ OMEZENOSTI 3. ZÁŘÍ JEŠTĚ NETUŠÍ, ŽE PŘIJDE I ZÁŘÍ JEDENÁCTÉ, TO UŽ JE PŘÍLIŠ!!!
       Pointou příběhu je fakt, že jsme zašli za roh ke konkurenci a o dvacet minut později kýžený film opravdu shlédli. A jelikož to není první negativní zkušenost s tímto multikinem, dogmatem tohoto čísla budiž varování: Vyhněte se kinu Nový Smíchov!
       ANDĚLSKÁ TVÁŘ má své chyby, ale za kongeniální hudbu a návrat ke klasickým romantickým příběhům si zaslouží být vzata na milost.
       ČISTÁ DUŠE získala právem čtyři Oscary a čtyři Zlaté glóby, protože překvapivější (a venkoncem i zábavnější) životopisný snímek jsem opravdu dlouho neviděl, pokud kdy vůbec.
       ČLOVĚK V ZOO je o tom, že před válkou (v tomto případě tou v bývalé Jugoslávii) neuteče nikdo a nikam. Před tímto filmem však doporučuji neutíkat, jakkoliv je pravdivý, neveselý a depresivní – jedním slovem skvělý.
       NEJHORŠÍ OBAVY jsem tedy nakonec opravdu viděl a odcházel z nich s pocity značně smíšenými. Radost z dobře udělaného filmu a výborného Bena „Jacka Ryana“ Afflecka kazila změna arabských teroristů v nevěrohodné neonacisty a nevysvětlený nevydařený atomový výbuch.
       PAVOUČÍ TEROR je jako hororová komedie zábavný, náležitě lekací a překvapivě nechutný, ale navštivte jej jen v případě, že máte slabost pro přerostlé pavouky, ergo hmyz vůbec.
       WASABI nejenže je posté přelitý lógr z drsného poldy s netradičními vyšetřovacími metodami, ale navíc v něm chybí i inkoust, který by tomu vyčpělému kafi dodal alespoň zdání barvy.
Filip Gotfrid

DODATEK ZR

Líbil se vám Klub rváčů?
Pak je s podivem, že jste ještě nečetli PROGRAM PRO PŘEŽIVŠÍ od Chucka Palahniuka.
       Kdybych si jej přečetl dřív, věděl bych, jak zacházet s živými humry, čím se nejlépe zamaskují stopy po kulkách ve stěně, jak krást v obchoďáku i jak správně žehlit kalhoty, aby byly puky dokonalé a hned nezmizely.
       A hlavně, že peklo je podivnější, než nás kdy napadlo, a cesta k němu může být dlážděná i ctností a odříkáním.
zr
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK