Logo rubriky
13/2002
  Fandom (další) (199)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Ještě k S*S*S*R

       Vážený Mistře, milý J. W. P.
       Jsem ten poslední, kdo by Ti chtěl upírat zásluhy jakéhokoli druhu, zvláště když mohu bez falešné skromnosti stejně jako nejmenovaný pořadatel Famozních funpodniků říci, že mám svých dost, i když přiznávám, zde je paralela poněkud nedotažená, neb já si Tvé zásluhy nepřisvojuji, jen je přerozděluji.
       Ale obraťme svou pozornost k jádru našeho „sporu“, tedy k počátkům SSSR.
       Dinosaurus hodně zapomíná, ale to málo, co si pamatuje, obvykle nějak souvisí s realitou. A já vzpomínám na svou první návštěvu u JNH, potom co pojal svou novou choť Marii, povili roztomilé dítko ženského pohlaví a ještě pracoval pro IFe. Bylo to odpoledne po prvním či druhém Mezinárodním knižním veletrhu (ještě před vznikem Akademie SF). Přišli jsme s Michaelou a po nás se objevil ještě Ivo s Evou Kaiserovou. JNH tehdy ještě míval období dobré nálady, to bylo v době, kdy ještě mluvil jak se svou ženou, tak s IFe (a četl IK :-), ale po několika sklenkách propadl do své obvyklé melancholie a vyslovil přání sejít se někdy (ještě alespoň jednou) se starou dinosauří tlupou Švachoučkem, Kmínkem, Hauserovou, Kosatíkem, Ferdou, Veisem, Neffem...
       Muselo to být ještě před Tebou pořádanými setkáními, protože bych jej jednoduše pozval, místo abych někoho pověřil vybrat datum a hospodu, sepsal seznam pozvaných a vyděsil Honzu, který na vše zapomněl, žádostí o pomoc s rozesláním pozvánek.
       Dál má paměť selhává, nevím, kdo vybral hospodu (nebyls to nakonec Ty?) ani která to byla, je dost možné, ba pravděpodobné, že ta první Hlavičkou inspirovaná akce nepředpokládala nějaké opakování, a je možné, že stejně jako na nápad s názvem (totiž Sjezd Starých Scifistických Rarit) Ti patří i myšlenka scházet se zas a znovu.
       Je i možné, že se skutečně slily do jednoho dva proudy podobné fanouškovské aktivity, hlavně že se shodneme, že dnešní podobu pod něžnou dostala akce, leč pevnou rukou Jolany.
       
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK