Logo rubriky
5-6/2003
  (203)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2003

Čtenářův průvodce po Interkomu

Začínáme dnes reportáží z Taurconu od fanynky ze starobylého scifistického rodu Čápových. Dnešnímu fanouškovi fanzin Světelné roky, který ve scifistickém dávnověku vydávali, již mnoho neříká, ale vydržte, zase jsme trochu blíže vystavení Interkomů z let 1984 až 1989 na internetu, budete si moci své vzdělání doplnit.
       Se science fiction a fantasy souvisí článek Anny Šochové o TV vystoupení Evy Hauserové asi jen tak, jak v duši fandomové spisovatelky, která se právě propracovává k metám nejvyšším, rezonují slova a činy její předchůdkyně.
       Naši poetickou rubriku jsme tenkokrát věnovali brněnskému filku, ať mi nikdo nevypráví, že písňové texty nejsou poezie.
       Doufám, že vás příliš neotrávíme dokumenty okolo vystoupení Ing. Václava Pravdy z Fandomu, původně jsem se chtěl jen zeptat, zda je mezi čtenáři někdo, koho to zajímá a nezná celou kauzu již z e-mailových konferencí, ale pak jsem dospěl k závěru, že i takové věci do IK patří, nejen proto, že je informačním servisem fandomu, ale že tím zmíněné události zůstanou uchovány pro příští, jistě rovněž nepoučitelné generace fanů, které přijdou po nás. Navíc výše řečené události rozpoutaly docela zajímavou diskusi o smyslu fanouškovských ocenění.

Blahopřejeme k narozeninám

       Uplynulé týdny byly docela bohaté na scifistické narozky: jen já si povšiml těch u Richarda Podaného, Honzy Kantůrka, Gudrun, Mirka Dvořák a Káji Saudka. A to nejsem k těmto věcem příliš vnímavý. Všem postiženým o rok vyšším věkem blahopřejeme.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK