Logo rubriky
7/2003
  Cony (další) (204)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2003

HungaroCon 2003. (3.-6. júl, Salgótarján, Madarsko).

Spolocnosť Avana a Magazín Átjáró sú hlavnymi usporiadatelmi tohorocného, už 23. kongresu madarského fandomu: Hungaroconu.
       Tohorocny Hungarocon je vynimočny hlavne tym, ze nan pozvali Iana Watsona, Stanislawa Lema, ale aj Davida Prowseho, herca, ktory hral v klasickej trilógii Star Wars Dartha Vadera. Avsak bude tu i Roberto Quaglia, zástupca predsedu Európskeho SF zdruzenia a podla poslednych informácií prislúbil úcast aj Robert Sheckley.
       Medzi dalsích pozvanych mozme radit: Magazín Fantázia (Slovensko), Magazín Ikárie (Cesko), Magazín Fahrenheit (Polsko), vydavatelstvo Alexandra, Magazín Átjáró a mnoho inych dalsich vydavatelstiev z Madarska.
       Kongres, okrem mnoho prednások a besied, ponúka i mnozstvo sf filmov, ako i moznost prijemného posedenia v bare u Quarka, co ocenia hlavne fanuskovia Star Trek.
       Súcastou Hungaroconu bude i RPGCon, teda Stretnutie a sútaz priaznivcov nasledujúcich hier: Magus, D and D 3 rd edition, Vampire: The Masquarade, Shadowrun, Star Wars, Lord of The Ring. Z kartovych hier to bude Magic: The Gathering, Star Wars, Star Trek, Lord of The Rings.
       Súcastou conu bude i sobotnajsí poulicny maskarny ples Live- Vampire.
       Dalsou lahodkou bude AnimeCon, kde si prídu na svoje priaznivci japonského kresleného filmu a kresleného seriálu typu manga a anime. O tychto technikách nám dá lepsí prehlad host z Japonska: Oshii Mamoru, rezisér japonskych hranych a kreslenych filmov. Z tohoto dovodu bude con zamerany trochu viac i na japonskú kultúru (japonsky cajovy obrad, prednásky o japonskom panteone bohov, ukázka samurajskych bojov, japonská moderná hudba).
       Ale to este ale stále nie je vsetko: súcastou Hungharoconu bude aj SceneCon, co je v preklade stretnutie fanusikov pocitacového umenia.
       A samozrejme, súcastou conu bude i odborné fórum, vystava kníh a burza.
       
       Vstupné na 3,5 dna: 4000 Ft. Cena ubytovania od 600-8000 Ft. (Moznost ubytavania vo vlastnom spacáku za mierny poplatok).
       
       Informácie a registrácia: http://www.hungarocon.scifi.hu
       Prípadne ak by to nefungovalo: v niektorom hladacom programe (napr. Google) naklepat Hungarocon a kliknut na tohorocny con.
        
Niczky Egon
(niczkyemoke@axelero.hu)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK